Изкуството е нещо, което вдъхва живот, енергия и радост. На това мнение е и Диана Едрева, чиито картини ще ви представим днес.

„Забавно е да превръщаш фантазията си в картина, не винаги ми достига умение за това разбира се, но пък още се уча, и ще продължавам така винаги, човек никога не е напълно научен, когато става дума за творчески процес и творене като цяло,” споделя ни Диана.

Тя е завършила Националната гимназия по полиграфия и фотография в София и именно там получава възпитанието да оценява изкуството, неговата стойност и неговата значимост, както за хората като цяло, така и за личността в частност. След завършването си, нейно основно хоби става именно рисуването, което тя използва за разнообразие. Това личи и по картините й, защото тя видимо не се задоволява със само един жанр и стил. Тя опитва нови неща, поема по различни пътища и търси нови начинания. „Никога не се спирам на едно място с моите картини, обожавам маслените бои, но се забавлявам също толкова добре и с алкохолните си маркери, водните бои, мастилото, моливите, въгленът, пастелите и всичко с което мога да творя,” казва Диана.

От пейзажи в по-класически стил, тя преминава и през рисуване на машини, животни, цветя и принцеси. Видимо, от нея може да се очаква всичко. Още по-интересно е и, че тя е далтонист. Има форма на титанопия – не различава зелено от синьо. Е, това не се забелязва на нейните картини, защото небето си е синьо, а гората си е зелена. „Това никога не ме е спирало да се забавлявам пълноценно, когато става дума за рисуване,” споделя Диана.

В нейните картини тя улавя фантазиите си и заобикалящият я живот – цветята, пейзажите и птиците. Тя успява да ги улови и запечата завинаги. Да ги предпази от изчезване. „Някой би казал , че са адски скучни- но за мен те представят живот, прекрасен живот, който се опитвам да съхраня като в кехлибар, защото цветята увяхват, дърветата изсъхват а птиците умират, но картината винаги ще носи този спомен за живота вече отминал”.

Comments

comments