“Балкански ритуал” в Читателския клуб: среща и разговор с автора

Начало:
19:00-21:00

На 21 март в читателския клуб на FOX book café имаме удоволствието да ни гостува авторът на романа „Балкански ритуал“.

Ще имаме възможност за една близка среща, “писателско-читателски” разговор с Георги Тенев за възможните прочити на най-новата му книга.

“Балкански ритуал” е издаден от Colibri Books, а авторът е един от хората, които подкрепят редица проекти на FOX book café.

В книгата си Георги Тенев стилизира престъплението до висотата на класическа драма. Открадната книга се появява от нищото, разкриват се мистериозни археологически загадки. Тайните на бившата социалистическа държава мутират в нови форми на корупция. Елитите – политически, икономически и църковни – срещат самотен мъж с погубено минало и кратко бъдеще. Kомисарят Колев държи ключа за тайните на властта, прошката и обвинението. Играчите ще бъдат изиграни, злочестите ще имат втори шанс. Трябва само някой да се осмели и да пожертва себе си. Нещо като ритуал.

Събитието в читателския клуб ще има още няколко гости, които ще се включат с въпроси, коментари и ще провокират литературен дебат. Един от тях е младият журналист и автор на проза Генадий Михайлов.

Роден и израснал в Стара Загора. Следва филми и драматургия във Великобритания, Устър. Завръща се през 2014, учи богословие, после реклама. Работи като репортер за в. “Капитал”. През 2018 е селектиран за участие в Созополските семинари по творческо писане на Фондация “Елизабет Костова“.

Докоснете се до творчеството на Георги Тенев и се насладете на ерудиран разговор за книгата и автора!

Книгата „Балкански ритуал“ може да бъде купена във FOX book café и добрите книжарници!