Галерия в Ню Йорк изгражда цифрова платформа в помощ на творци и колкционери

Инсталация, Austin Lee at Postmasters Gallery

 

 

Postmasters Gallery, в Ню Йорк обяви днес, че се е присъединила към Patreon, цифровата платформа, която позволява на рекламните послания от всякъде- музиканти, писатели, творци или създатели на съдържание – да търсят финансова подкрепа от своите фенове чрез месечни абонаменти.

Факт е, че по-експерименталното изкуство и галериите, които го показват, не са устойчиви в настоящия климат”, казва основателят и директор на галерията Магда Салон за artnet. –  “Изкуственият пазар е много консервативен. Така че нашата мисъл е достигнем до общността от стари и нови поддръжници, които искат пространства като Postmasters Gallery да съществуват.”

Поддръжниците могат да избират измежду пет различни нива на абонаменти, придружени с привилегии: за 3 долара на месец ще видят името си на стената в галерията;  6 долара за информация за ранен достъп и покани;  25 долара за специални прегледи;  100 долара за двумесечен едночасов обяд или Скайп среща на тема “попитай ни всичко” и  500 долара за двучасова лична среща на всеки две години.

“Ние виждаме нов път напред с този модел, който черпи сила от колекционерите и който продължава да развива пазари за най-неотложната работа на художниците, като същевременно предоставя жива и независима програма на ангажирана глобална общност от привърженици” пише галерията на страницата си Patreon.

Моделът Patreon се вписва в подхода на Салон за “всичко е добре дошло” за бизнеса. “Аз съм популист, винаги съм била“, казва тя. – “Никой не обсъжда хората, които идват в галериите без намерение да купуват изкуство. Обичам тези хора. Те не са неудобство. Те са изключително важни. И така се надявам да сме важни и за тях”.

Колекционерите обаче са друга история. Днес има огромна “икономическа неравнопоставеност”, казва тя и докато “ние несъмнено ценим подкрепата на колекционерите, басейнът е малък и не много хора могат да купуват и събират изкуство. Галерийната система не е здрава. Най-добрите места се затварят. Върхът е процъфтяващ и всички останали гонят все по-малко пари и се опитват – чрез различни стратегии – да оцелеят. Точно както в реалния свят”.