Един Vip Brother, две позиции

Не мога да спра чалгата по телевизията с Брадъри и прочие, коментира политическият блогър Илиян Василев. Това според него е въпрос на съзнателна политика на управление на масовото съзнание, на дезактивацията на обществото, на понижаване на стандартите.

В други страни – тези предавания се пускат по второстепенни канали, а у нас прайм тайм най-гледаните телевизии. И този избор не е просто въпрос на печелене на пари за някои. Ако се чудите защо народът не протестира и предпочита да мрънка, то една от причините, че почти винаги в най-доброто време за политическа активност винаги се пускат социалните анестезии на някакъв ТВ формат, коментира още Василев.

Ето какво още казва той:


От една страна медиите Ви уверяват, че няма смисъл – нямало обществена енергия на промяната, от друга Ви предлагат да гледате пийп шоу за да ви закотвят у дома.
От днес обявявам своя контра ТВ чалга политика – основната си част от ФБ активността си ще фокусирам по времето на тяхното излъчване. От една страна активността в социалните мрежи по времето на брадърите е знак за самоопределяне и второ, рязко нараства качеството на общуването.
Пояснение – времето за контра-брадър активност е не само вечерта, но и включванията през другото време на деня.
Съзнавам, че битката е неравностойна, но мълчанието не е опция.

 

Връщам се към старата си любов Vip Brother, коментира пък журналистката  Кристина Патрашкова. “Никога не съм криела, че съм фен на предаването, което разграничава ментето от оригинала. Ще бъда в чудесна и пъстра компания от коментатори”.

Патрашкова споделя, че се радва да работи отново с “високопрофесионален екип – такива хора са на изчезване в цялото ни общество”. Довечера всички пред телевизорите в 21 часа по Нова. Шоуто не е за изпускане.