Избраха най-добрата българска верига кафе-сладкарници за 2017 година

Пловдивските сладкарници „Dolce Fellini“ бяха избрани за най-добрата българска верига кафе-сладкарници за 2017 година. Призът бе присъден от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Веригата сладкарници спечели отличието благодарение на своята концепция – натурален и изискан вкус на продуктите, стил и подход към клиентите си. Церемонията по връчването на наградата бе в София, в х-л “София Хотел Балкан”. Наградата бе получена от управителя на производствения отдел – г-жа Ваня Зеркова.
 
Dolce Fellini Пастичерия & Джелатерия има 4 обекта в Пловдив. Според собственика им – Иво Проданов, в началото на 2018 г. ще бъдат открити още 3 сладкарници, две от които извън града на тепетата, под формата на франчайз. Веригата е част от IP Special Group, в която влизат престижните и награждавани неведнъж обекти – пловдивските ресторанти “Хемингуей”, който взе награда за най-добър клубен ресторант на 2017 на БХРА, и “Мемори” Wine&Dine, ресторант Мусони Fish & Wine в Слънчев бряг. В IP Special Group са още бутиковите арт хотели “8 1/2” – удостоен с приза “Балкански градски хотел на 2016 г., и вила “Антика” – и двата на улица “Гурко”, в центъра на бъдещата европейската столица на културата през 2019 година.
 
Dolce Fellini Пастичерия & Джелатерия е създадена през 2012-та година в Пловдив. Сладкарниците станаха любими с вкусните си сладкиши, различното италианско кафе Trucillo и дизайнерските торти, които могат да се поръчат за и без специални поводи. Веригата залага на италиански стил – в продуктите и рецептите, в приготвянето на кафе специалитетите и в обслужването. Всеки продукт от многобройния асортимент на сладкарниците е създаден след обстоен анализ и одобрение от Държавната агенция по храните, за да отговори на мотото на веригата – “натурален и вкусен”.
 
Dolce Fellini има собствена производствена база, сертифицирана по европейски стандарти за качество, от където всекидневно тръгва към клиентите продукцията с марката “Dolce Fellini”. Веригата работи с натурални, висококачествени съставки при ръчно приготвяне на продуктите – занаятчийски сладолед, торти, сладкиши, печива, сухи сладки, кремове, мусове. Шоколадът като суровина се внася от най-добрите белгийски производители.
 
Рецептите на Dolce Fellini са автентични и следват духа, традициите и пропорциите на италианските сладкари, от които екипът на веригата е обучаван.
 
***
 
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) е първата професионална организация в туризма, която връчва от 1996 г. награди за постижения в областта на мениджмънта, хотелиерството и ресторантьорството.