Македония има какво да каже за българските войници, отказали да стрелят по руски мишени

По време на учение, наречено “Noble Jump”, в което участват Албания, България, Великобритания, Гърция, Испания, Латвия, Холандия, Норвегия, Полша, Румъния и САЩ, българите отказали да стрелят по мишена.

По време на практическата стрелба българските войници и техните командири отказали да стрелят по цели, боядисани с руски знамена.

Веднага била предизвикана проверка и „грешката“ била оправена, като платната били заменени, а от Алианса се извинили на българите. Заповядано било информацията да не излиза в публичното пространство, но въпреки това тя все пак се появила.

Сайтът Мacedoniaonline, пише по този повд, че въпреки че е член на НАТО, България заявява през 2014 г., че няма да бъде домакин на американската система THAAD на тяхната територия, която е насочена към Русия.

Година по-късно, през 2015 г., България отказала да се присъедини към морската група на Черно море, състояща се от Турция, България, Украйна и Румъния, която също е насочена срещу Русия, пише още македонското издание. Групата так и не се  формирала, тъй като сега и Турция измести своя геополитически съюз с Русия.

Мacedoniaonline пише: „Българските анализатори твърдят, че един абсолютен луд би се съгласил да приеме американски ракети на тяхната земя“… „Макар САЩ да водят шоуто, в реален конфликт най-малко половината от европейските държави членки на НАТО ще отхвърлят американските заповеди и няма да участват в конфликт с Русия. Американците са напълно наясно с това, което може би е и причината защо не са започнали война с Русия, или поне още не“.

One Comment on “Македония има какво да каже за българските войници, отказали да стрелят по руски мишени”

Comments are closed.