МЕЛОДИЯ от Диъдри Кинáхан Постановка на Клара Армандова

МЕЛОДИЯ от Диъдри Кинáхан

Постановка на Клара Армандова

в Нов Театър НДК на 13.06 и 12.07 от 19:30ч.

Творчески екип:

 Постановка и музикална картина: Клара Армандова

Сценография и костюми: Венелин Шурелов

Вокален консултант: доц. др. Николай Моцов

Участват: Никола Мутафов и Диана Костова

Уникална постановка, която ще ви очарова с изтънчения си британски хумор,
но и ще ви накара да видите света по един необикновен начин, сякаш за първи
път, отвеждайки ви до наистина неочакваните открития на героите.

Лейди Гага и Брадли Купър се събират в пиесата „Мелодия“.

В постановката „Мелодия” на сцената на Нов театър НДК третият участник е музиката – в цялото й жанрово разнообразие.

През една пролетна сутрин, случайността среща Уилям Кейн, който години наред търси подходяща партньорка, с очарователната Катлийн Хил, която не по-малко от него копнее за истинската любов, макар да работи като секретарка на рисково място – фирма за компаньонки. И двамата имат оскъден опит с отсрещния пол, което предизвиква поредица от недоразумения. В пътешествието на Уилям и Катлийн един към друг има много перипетии, но има и победи, разбулени тайни, малки и големи открития, носталгия по детството, и един мощен невидим съюзник – музиката.

Когато думите не достигат, Уилям и Катлийн разговарят чрез музиката… Като героите на Лейди Гага и Брадли Купър. Само че в „Мелодия“  краят е щастлив!

Постановката на МЕЛОДИЯ е проникновена хуманистична трактовка за пътуването на двама души един към друг – пътуване, в което те не само откриват другия и себе си, но и възможностите да направят света около себе си по-вдъхновяваш.

Постановката е на Клара Армандова, носител на престижната награда за режисура на Международния театрален фестивал в Единбург (1994 г.) за постановката на „Ромео и Жулиета”. Има 45 постановки във Великобритания (между които „Женитба” и „Деца на съдбата” в Уайтхол Тиътър, Уест Енд, „Салемските вещици” от Артър Милър в Брадбъри Тиътър, Съри) и няколко постановки в САЩ (между които „Буря” и „Три сестри”). В България е поставяла в Театър „Възраждане” – авторския спектакъл „Лъч” по мотиви на Уилям Шекспир. Армандова е известна актриса в 80-те и 90-те години в България. Завършила е Режисура във Великобритания (1991-1992)  https://bg.wikipedia.org/wiki/Клара_Армандова

снимки от спектакъла: 

Стефан Зефиров и  Алексей Захаринов