Националният дебатьорски форум 2018 събира привържениците на състезателните дебати през март в Бургас

 

Асоциация дебати България организира тазгодишното издание на Национален дебатьорски форум от 2 до 6 март, в гр. Бургас. Събитието е отворено за всеки заинтересован млад човек. През годините то се утвърждава като едно от най-интересните събития сред студенти, ученици и учители от цялата страна.

Участниците ще преминат през интерактивни обучения по дебати, аргументация, критично мислене и говорене пред публика като същевременно ще получат възможност да упражнят наученото в състезателна част, която е структурирана така че да посрещне нуждите на начинаещи и напреднали участници. Различни групи ще бъдат създадени, според нуждите на участниците. Те ще имат възможността да преминат обучения на български или на английски в студентски или ученически формат на дебати. Асоциация дебати България ще осигури и полезни модули за учители и заинтересовани създатели на бъдещи клубове в страната.
За участниците ще се грижи екип от ерудирани български и международни треньори. Участниците на форума ще имат възможност да учат от международни светила в състезателните дебати, които са поканени, за да развиват уменията на младежите на високо ниво. Участниците ще бъдат настанени в хотел България, а различните модули от програмата ще бъдт разпределени между Бургаски свободен университет, ППМГ “Акад. Н. Обрешков” и ОУ “Коджакафалията” и в Експозиционен център „Флора“.

 

Националният дебатьорски форум е събитие, което позволява на участниците да разширят перспективата си, да развият уменията си и да се запознаят с младежи от цялата страна. Над 300 души ще могат да премерят критичното си мислене и способноситите да предизвикват себе си на различни теми, давайки структурирано и обосновано мнение.

 

Партньори на Националния дебатьорски форум са Община Бургас, Бургаски свободен университет, ППМГ “Акад. Н. Обрешков”, ОУ “Коджакафалията” и Експозиционен център „Флора“.