Новото поколение иГен: Всичко, което поколението на прехода не са

Точно когато мениджърите свикнаха да управляват своите милениали, дойде ново поколение, което чука по вратите на работодателите: иГен.

Родени между 1995 и 2012 г., първият набор от това поколение е вече завършил.  Бизнесът и мениджърите трябва да обърнат внимание: Техниките, които работят за набиране, запазване и управление на милениалите, не винаги работят и при иГен.

Първо, това ново поколение е по-фокусирано върху работата, отколкото предното на същата възраст. В едно голямо национално проучване, проведено всяка година, 55% от учениците в средните училища през 2016 г. заявяват, че са готови да работят извънредно, за да постигнат добра работа . Освен това е по-вероятно да работят, дори ако имат много пари и да очакват работата да бъде централна част от техния живот. Може би защото преживяха Голямата рецесия като деца и станаха свидетели на нарастващо неравенство на доходите, иГен осъзнава, че ще трябва да работят усилено, за да постигнат нещо.

Тези младежи имат повече време, преди да започнат да работят и да навлязат в живота. Въпреки че има много положителни резултати по отношение на тези тенденции, повечето млади хора сега пристигат на работното място с по-малък опит. Дайте им внимателни указания за задачите и очаквайте, че ще се нуждаят от повече напътствия. Мениджърите, които се научиха да бъдат мажоретки за милениалите, ще открият, че те са по-скоро като терапевти, треньори в живота или родители за иГените.

Друга голяма разлика е, че иГен не са толкова уверени, колкото техните предшественици. В големите  проучвания иГен се чувстват по-малко оптимистично по отношение на перспективите за кариера и имат по-ниска степен на самочувствие, отколкото милениалите  на същата възраст.

ИГен също са много загрижени за безопасността. Те са по-безопасни шофьори, малко по-склонни да пият алкохол от тийнейджъри  и е по-малко вероятно да кажат, че искат да поемат рискове. Също са загрижени за това, което те наричат “емоционална безопасност” – искат да бъдат защитени от обидни коментари и емоционално разстройство, точно както искат да бъдат защитени от физически вреди.

Това поколение социализира по различен начин, използвайки телефона си, вместо да се събира лично.  Те са толкова съсредоточени върху свързването чрез социалните медии, че социалните аспекти на работата са по-малко привлекателни. По този начин не очаквайте социалните излети и събирания да бъдат много важни за това поколение. Освен това някои хора могат да имат повече проблеми със социалните умения, тъй като те са отделили по-малко време, за да се социализират лично от всяко предишно поколение.