Огромен интерес към лига „Краси” в конния спорт

Определят национални отбори с резултати от състезанието

Идеята на бизнесмена Димитър Консулов сработи блестящо. За кратко време лига „Краси” се превърна в най-очакваното състезание с коне  в дисциплината Прескачане на препятствия. Огромният интерес към лигата наложи нови правила за участие. Вече един жокей може да бъде картотекиран максимум с 3 коня.

От Българската федерация по конен спорт /БФКС/ съобщиха, че според показаните резултати в Лига „Краси”,  се определят националните отбори при жените, децата и юношите в дисциплината Прескачане на препятствия.

За купата имат право да се състезават участниците от всичките 4 кръга и влезлите в класацията за финал.

На база „Фригопан”, край Пловдив, вторият квалификационен етап събра хиляди любители на красивия спорт в първият уикенд на месец юни. Повече от 300 старта определиха най-добрите в юнската квалификация, преди финала в края на септември.
При 4/5-годишните коне на Изпитание 3 се отличиха Калина Кирова със Зумра при аматьорите, Мария Николова с Калия при юношите до 14 г. и Калин Неделчев с Кинг Конг при мъжете и жените. В Изпитание 8 най-добри бяха съответно Халед Сабра с Клаудия, Ая Митева с Ларго и Ивайло Бонев с Же Суи Фантастик.
При 5+-годишните коне в Изпитание 4 първите места бяха за Рая Порточанова с Акодеса (U14), Лилия Консулова с Кеч ми (U18) и Георги Георгиев с Кателина В (мъже и жени). В Изпитание 9 наградите заслужиха съответно Ивана Ангелова с Инкатели, Виктория Димитрова с Клинсман и отново Георги Георгиев.
При 6+-годишните коне първо места в изпитание 5 спечели Апостол Тенев с Форт оф Джулай, а в Изпитание 10 – Антон Дацинки с Карас.
Състезанието, което носи името на най-добрата майонеза у нас – КРАСИ, става все по-интересно и оспорвано. Финалът на 28 и 29 септември ще определи най-добрите в прескачането на препятствия с коне.