Почетният консул на Малта в България, заедно с Доналд Туск, бе награден с Националния орден за заслуги в Малта

На националния празник на Малта Борислав Боянов, Почетен консул на Малта в България и председател на Асоциацията на Почетните консули в България, заедно с Доналд Туск, бе награден за насърчаването и осъществяването на ползотворни двустранни отношения между двете държави. Официалната церемония се състоя в Двореца на Великия магистър в столицата Ла Валета, където президентът на Малта Мари-Луиз Колейро Прека връчи Националния орден за заслуги на Борислав Боянов.  

„За мен е голяма чест да служa на хората на малтийските острови и да бъда носител на Националния орден за заслуги. Приемам тази най-висока награда като признание за успешното развитие на отношенията между Малта и България“ – сподели г-н Боянов.

Адвокат Боянов е Почетен консул на Република Малта в България от 2000 г. и работи за развиването на политическите, икономическите и културните връзки между двете държави. От 1990 г. Борислав Боянов е управляващ съдружник на водещата в региона адвокатска кантора Boyanov & Co.

Доналд Туск, президент на Съвета на ЕС, бе отличен за укрепване на отношенията между Малта и ЕС особено по време на малтийското председателство. Президентът на Малта награди още Юбран Тауил – бивш посланик на Палестина в Малта и декан на Дипломатическия корпус.