Разгледайте безплатно най-голямата колекция от артефакти на Фрида Кало

Тази седмица приложението Google Arts and Culture стартира невероятната им виртуална изложба “Лица на Фрида”. Като се съюзи с известни музеи на изкуството по целия свят, той включва над 800 картини и артефакти на “Фрида Кало”, което го прави най-голямата постановка на Кало, създавана някога.

Най-добрата част? Няма нужда да плащате музейна такса – тя е достъпна онлайн, за да се насладите безплатно на всеки.

Google Arts and Culture описва изложбата като “поглед по-отблизо върху многото лица на Фрида Кало през живота, изкуството и наследството”. От скритите значения зад произведенията на Кало се разбера нейният (често трагичен) частен живот. Лицата на Фрида са разделени на лесни за навигация подсекции. Онлайн посетителите могат да научат повече за емблематичния мексикански художник, благодарение на завладяващите редакционни качества на историците и експертите в областта на изкуството. Архивът се отличава с огромна колекция от лични писма, вещи, дрехи и фотографии на Кало.

Една от най-влиятелните женски художници в историята е описана от  Google Arts & Culture като “кралицата на автопортрета”. Онлайн изложбата съдържа много от известните изображения на художника, както и други известни картини, в които приложението позволява да увеличите и да “откриете малките детайли”. Посетителите могат дори да се насладят на виртуална обиколка на дома на Кало, “Синята къща”, където можете да видите студиото, в което тян работи, и различните места, вдъхновени от изключителните картини.