Танц и фотография в Рио де Жанейро

Фотографът Омар Робълс открива разнообразно богатство от култури, които отразява в своите фотографии. Това, което той прави е да заснема местни балетни танцьори по улиците на Аржентина и Чили, но има нещо специално в последната му работа в Рио де Жанейро.

В новия си проект фотографът улавя противоречията, които запълват това вълшебно място.

За пореден път танцьорите са в челните редици, отдавайки се на гравитацията по улиците на града. Но все повече и повече, поредицата от танцови портрети на Робълс говорят и за спецификата на всяко място и танцьорите, осигуряващи фона на неговия уникален път.

Фотографът говори за това, че бразилците имат все по-малко време в ежедневието и техният бохемски весел дух е заплашен от постоянна несигурност и страх, пише mymodernart. “Все пак хората все още пълнят улиците всеки ден, за да пият бира сред приятели. Те пеят и танцуват. Няма да се предадат и ще се бият заедно“, споделя той.

Робълс предлага измерима гледка, която не се откъсва от идеалистичната, нито пък се стреми към ужаса, който сензационните заглавия често предават. За него Рио е място, което му напомня за родния му Пуерто Рико – място, където тропическото време, топлото гостоприемство и барабаните се събират, за да създадат несравнима енергия. “Бразилците разбират, че животът е пълен с глупави моменти, но той е все още красив и трябва да продължи. В крайна сметка имат значение отношенията, които изграждаме, хората, които обичаме, и бирите, които споделяме“, твърди фотографът.