Улица на занаятите, рок и джаз концерти водят туристи в Троян

Поредица от събития през месеците юли, август и септември планира местната управа в Троян. Очакването е, че те ще доведат повече туристи и ще увеличат приходите на хотели, ресторанти и търговски обекти, пише https://troyanpress.com/. Това е стъпка в осъществяването на последователните усилия на общината за запазване на повече работни места и доходи за троянци.

Събитията ще бъдат част от кампанията „За да остане Троян в сърцето ти“. Сред планираните събития са поредица от прояви на открито, посветени на 150-ата годишнина от основаването на читалище „Наука-1870 г.“. Планира се спектакъл на момичетата на Нешка Робева в Чифлик, кулинарен празник на местни храни, организиран от МИГ Троян, Априлци и Угърчин, занаятчийски пленер „Занаятите и новото време“, традиционен панаир на занаятите, поредица от изложби и джаз-концерт в Серяковата къща, както и интригуващи събития в Културно-информационния център.

На 10 и 11 юли общината организира събитие, с което да постави начало на летния туристически сезон, след епидемичната обстановка, в която страната ни се намираше през последните месеци. С музика и много настроение ще се проведе събитието под надслов „Рок, традиция и още нещо“. Събитието ще е първото публично за годината и цели подпомагане на местните занаятчии, хотелиери и ресторантьори. В рамките на събитието в Троян отново ще видим Улица на занаятите – запазена марка на Български фестивал на сливата. Този път в редиците на улицата жителите и гостите на града ще видят произведения само на троянски майстори и ще могат да си закупят за спомен от автентичните им произведения. Участниците в Улица на занаятите няма да заплащат такси за разполагане на своите площи. Вече са в ход разговорите с Надежда Христова, председател на Задругата на майсторите. Програмата предвижда още две концертни вечери с участието на Дони и Нети и Милена.

Общинското ръководство се надява събитието да постави добро начало на сезона, а  туристите да започнат да се завръщат.

 

 

 

 

 

 

 

 

kmeta.bg