Фестивал за настолни игри „Board with me!“ – 12 и 13 октомври

С огромно удоволствие Ви каним на втория по рода си
Фестивал за настолни игри „Board with me!“
на 12 и 13 октомври от 09:30 до 20:30 часа
в уютното пространство на Пловдивски Културен Институт

Искате ли да играете настолни игри? Да се срещнете с хора, които споделят хобито с Вас? Да се запознаете с едни от най-големите имена в сферата? Да представите хобито си пред Ваш приятел или половинка?

И всичко това за цели ДВА дни? При това НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО?

В такъв случай Ви каним на втория по рода си фестивал за НАСТОЛНИ ИГРИ в град Пловдив – Board with me. От Вас се иска единствено да се заредите с добро настроение и да се приготвите за щури два дни, изпълнени със зарове, карти и всичко, което се крие под капака на една игра. Дори да си нов в хобито, ще имаш възможност да се запознаеш и пробваш множество игри.

Целта ни е да представим този тип игри като лично и споделено преживяване, като добър начин за прекарване на свободното време, като покана за екипност или съревнование.
С това събиране може би демонстрираме отвореността на общността или … просто искаме да се забавляваме!

Основна атракция в програмата ще бъде отделеното място за свободна игра, както и турнири с награди, презентации, дискусии, изложение, представяне на настолни игри, на интересни прототипи на игри и разбира се, носете своите собствени игри, за да се изфукате!

ВХОД СВОБОДЕН!

Чудите се за кого е фестивала?

Нови геймъри
За новите геймъри, освен богата библиотека отподходящи настолни игри сме предвидили и хора, които да обяснят правилата, да разясняват механизма на игра и да помагат при нужда, така че страх всякакъв оставете и се насладете! На място ще можете да си вземете някои от любимите си игри от присъстващите вносители, дистрибутори и създатели на настолни игри в България.

Стари геймъри
Какво по-яко от врял и кипял геймър, който иска да цъка и да се срещне със съмишленици. За старите геймъри ще отделим пространство, на което могат да демонстрират колекцията си от игри, да поканят приятели, с които да ги играят или просто да потърсят компания на фестивала, която да омаят. Това е място, където да се запознаете с други стари геймър и дизайнери на игри от Пловдив и извън него, място да се отдадете на хобито. И защото размерът има значение – място с удобни за игра маси.

 Семейни геймъри
Освен подходящи за родителите игри, сме предвидили и кът за най-малките, където със свои връстници да опознават изкуството да играеш. Приготвили сме селекция от игри, които могат да се играят с и от деца от начална училищна възраст нагоре. Естествено, под ръка ще бъдат помощници, които да предлагат и разясняват игрите.

Не-геймъри
Каним всички не-геймъри да се позабавляват, да прекарат качествено свободно време и да се срещнат с всякаква категория геймъри.
С това събитие искаме да открехнем вратата към света на геймърите и да покажем стойността на настолната игра и нейните възможности. Сравнително непознавано хоби, с много кръжащи стереотипи и малко яснота.

Последвайте събитието във Facebook: Board with me! Пловдив

 

 

Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5 
Пловдивски Културен Институт
За информация: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ

Пловдивски Културен Институт – НАЙ-ДОБРОТО от НАЙ-ДОБРИТЕ в сърцето на града!

logo (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

One Comment on “Фестивал за настолни игри „Board with me!“ – 12 и 13 октомври”

Comments are closed.