Цветана Манева и световни топстилисти рисуваха с бои за коса

Актрисата преряза лентата на Италианския фестивал на красотата и прическата в Пловдив

Талант на художници демонстрираха в Пловдив актрисата Цветана Манева, световноизвестни топстилисти и посланикът на Индонезия у нас Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид. Елегантните дами и творческите им партньори рисуваха с потопени в бои за коса четки върху 12-метрова Стена на красотата. С калиграфска лекота Цветана Манева положи стилизирана буква „М“ в червен цвят, преди да пререже лентата на XXVIII Италиански фестивал на красотата и прическата. Официалната церемония по откриването на престижния 3-дневен форум за фризьорство се проведе в петък, 29-и март, пред Палата 2 на Международен панаир – Пловдив, съобщиха организаторите от „Christian Of Roma“.

Живописецът Васил Стоев даде старт на рисуването с бои за коса

Основна фигура в импровизирания пленер бе пловдивският художник Васил Стоев. В рисуването с бои за коса се включиха световноизвестните топстилисти Елиабе Морейра от Бразилия и Алесандро Фратини от Италия. Гости и участници във Фестивала също нарисуваха спонтанните си емоции, присъединявайки се към общата идея на събитието с инициативата „Пловдив Европейска столица на културата 2019“. Креативна атмосфера създаваха и музикантите от пловдивската рок-група „The Doctor`s”.

Посланичката на Индонезия Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид също прояви талант на художник

Водеща на събитието бе пиар експертът Ива Екимова. Тържествените химни на България и на Италия бяха изпълнени от пловдивския дамски хор „Евмолпея“.

Цветана Манева изрисува стилизиран автограф

Зрелищното ревю на прически „Съкровищницата на България“ бе аплодирано и от официалните гости – Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид, Цветана Манева, съпругата на италианския посланик у нас г-жа Антонела Ренси, генералният консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани, почетният консул на Франция в Пловдив Теофана Брадинска, зам.-областният управител Евелина Апостолова, зам.-кметът по култура Георги Титюков и почетният консул на Чехия Иван Соколов.

Бразилецът Елиабе Морейра (вдясно) и Алесандро Фратини от Италия рисуваха с ентусиазъм върху платното

Впечатляващият спектакъл представи със средствата на фризьорското изкуство емблематични образи за родината – маслодайната роза, плодородните жита, морето, жената болярка, славните владетели, нестинарите. В шоуто участваха моделите от календара на „Christian Of Roma“ за 2019-а – годината, в която се навършват 10 г. от смъртта на основателя на Италианския фестивал на красотата и прическата – командор Гаетано Кристиано.

Една от ефектните прически в ревюто „Съкровищницата на България“

Богатата програма на 3-дневния форум включва Националния конкурс за фризьори. Една от атрактивните дисциплини в него ще предизвика творците да направят най-сполучливата възстановка на носените от пловдивските дами прически през хилядолетията. Организирани са специализирани обучения, демонстративни шоута и семинари, водени от световноизвестни стилисти, сред които Саверио Палма от Милано и руснакът Анзор Закутов. За гостите са предвидени презентации на уникални продукти и техники, които ще текат на сцената и по щандовете в Палата 2.

Моделите на ревюто с прически „Съкровищницата на България“ позираха пред  12-метровата Стена на красотата
Avatar

About Златка Вълканова

View all posts by Златка Вълканова →