10 – те най – високо платени филми в света

Месец Март е и е време за кино и театър събития. Ето, че през пролетния месец, в България са едни от най-хубавите събития- наградите “Икар”и Sofia film fest. Ето защо и ние в Sofiapress.com решихме да ви покажем най – скъпите филми в света и да прецените сами дали бюджета е фактор за популярността на продукцията.

Карибски пирати ” В непознати води”

Бюджет: $412 милиона

Филмите за пиратите струват много пари, за да се направят. След успеха на At World’s End, Disney изкара повече от 400 милиона долара в Хавай, Пуерто Рико, Калифорния и Великобритания със специални 3D камери. Те също така възнаградиха Джони Деп с $ 55.5 млн. За ролята си на капитан Джак Спароу. Въпреки смесените отзиви, “В непознати води” направи над 1 милиард долара в касата.

Карибски пирати “На края на света”

Бюджет: $354 милиона

Екстравагантното производство на “На края на света” включва 40-структурен комплект, проектиран да изглежда като Сингапур от 18-ти век и битка, която се изстрелва за продължителен период от време в калифорнийски въздушен хангар при температури под нулата. Специалните ефекти на филма отнеха пет месеца. За щастие, в “На края на света” повече от това, че бюджетът му се върна с нелепо 963 милиона долара в касите.

Клеопатра

Бюджет: $350 милиона

Разходите включват достатъчно лодки, които да дадат на 20th Century Fox третия по големина флот в света, шлеп, струващ 2 милиона долара (днешните пари), и 26 000 костюма (включително рокля от 24-каратово злато). Тейлър, поради забавено производство и съдебно дело, в крайна сметка спечели 7 милиона долара (около 55 милиона долара след инфлация) от ролята си.

Титаник

Бюджет: $305 милиона

Титаник струва повече, отколкото самия кораб, с огромен бюджет от 305 милиона долара. Това е първият филм, който прекъсва бариерата от 200 милиона долара, въпреки че е повече от изплатена; филмът обхвана Оскарите и досега е събрал над 2 милиарда долара в касата. Голяма част от бюджета беше изразходвана за последователностите, поставени в развалината на реалния Титаник.

Спайдърмен 3

Бюджет: $304 милиона

Най-скъпият супергероен филм за всички времена е и един от най-популяризиращите, като феновете се разделят върху изображението на Spider-Man 3 на емблематичния злодей Venom и (предимно) черната коса на Tobey Maguire и изключително неудобните танци.Spider-Man 3 успя да върне бюджета си, но негативната реакция доведе до края на трилогията.

Justice League

Бюджет: $300 милиона


“Justice League” беше големият опит на DC и Warner Bros да свали господството на Marvel, с голямо име на герои – включително Батман и Супермен – и бюджет, който да съответства. За съжаление, лошите отзиви и лошото приемане към предишните филми на DC означават, че правосъдието на “Justice League” е направило само $ 656 милиона в касата. Съобщава се, че е необходимо да се направят 750 милиона долара, за да се изравнят.

Рапунцел и разбойникът

Бюджет: $292 милиона

Най-скъпият анимационен филм, който някога е бил създаван, главно благодарение на революционната анимационна техника, която комбинира CGI с традиционната анимация. Филмът върна бюджета си и се превърна в един от най-обичаните филми на Дисни – добре похарчени пари.

Avengers: Age of Ultron

Бюджет: $289 милиона

Disney плати почти 300 милиона долара, за да произведе Age of Ultron, който вижда Iron Man и бандата, която се бори с AI, решена да унищожи човечеството заради собственото си добро. Филмът получи над $ 1.4 милиарда в боксофиса, малко по-малко от оригиналния, но все още доста впечатляващ.

Хари Потър и Нечистокръвния принц

Бюджет: $285 милиона

Няма много залози, безопасни от „шестия филм за Хари Потър“. Въпреки скъпата последователност на CGI, в която се появяват „Поглъщателите на смъртта“, атакуващите Лондон, The Half-Blood Prince превърна огромна печалба, след като изкарва $ 900 млн. В касата.

John Carter

Бюджет: $281 милиона

Джон Картър, режисиран от “Намирането на Немо” и Андрю Стентън от Уол-Е, се основава на поредица от романи на Едгар Райс Бъроуз, които са вдъхновили всичко от “Междузвездни войни” до Супермен. Не е изненадващо, че Дисни е хвърлил толкова много пари зад себе си – той е бил “ударен” написан навсякъде! За съжаление, Джон Картър беше обречен от объркваща маркетингова кампания и умора от голям екшън приключенски филм. Хората не си направиха труда да го видят, а Дисни загуби огромни 200 милиона долара след маркетингови разходи.

Юлияна Минчева