Чаровният д-р Дръмонд и неговото интересно изследване на клетките

Запознаваме ви с чаровния д-р Алън Дръмонд, който е асистент по биохимия и молекулярна биология в Чикагския университет. Там ръководи лаборатория ,,Дръмонд”, където изследва как клетките се адаптират на молекулярно ниво.

Изследванията на лабоаторията  се концентрират върху масивното сглобяване на протеини и ДНК в отговор на промените в клетъчната среда. Учените от там достигат до биологични открития чрез инженерни самосглобяващи се молекули.

Освен с академичната си дейност, д-р Дръмонд  се занимава и с конструирането на прецизни реплики на трилобити (клас изчезнали членестоноги). Той обръща огромно внимание на детайлите, които са заличени  при техните съвременни наследници. 

,, Досега, като учен, бях на бавно пътуване до дъното до най-дълбокото ниво на детайлност, като се опитвах да обясня моделите на еволюция… Това усещане за неочаквано интересна подробност е това, което се опитвам да уловя в моята скулптура”.

Всяко същество е изваяно цифрово от д-р Алън Дръмонд , използвайки научни справки, включително и образци от частни колекции. След това фосилите са 3D отпечатани във восък, а накрая изгубеният восък се отлива  в бронз и се завършва на ръка. Скулптурите се изпипват до  най-малките детайли, включително хриле, антени, крака и дори митохондриите в клетъчното делене.
Дръмънд споделя своите напреднали и завършени парчета на Instagram, а  няколко произведения публикувани в неговия
 уебсайт за продажба под формата на бижута или декоративни артефакти.

thisiscolossal

Мариела Петкова