Над 5000 души се качиха в планината със „Зелена линия Витоша“ на Лидл България

47 000 пътници са превозени до планината за 7 години.

Над 5000 души прекараха свободното си време през летните уикенди в планината благодарение на проекта „Зелена линия Витоша”, който тази година се проведе с подкрепата на Столична Община и Столичен aвтотранспорт. От началото на юли до 24 септември, всеки уикенд и през официалните празници инициативата на Лидл България осигуряваше безплатен транспорт до планината. 4 автобуса по 3 линии бяха на разположение на пешеходци и велосипедисти.

Автобусните линии достигаха до „Златни мостове”, „Алеко” и селата Бистрица и Железница. За първи път тази година една от линиите за велосипедисти стартира от спирка в близост до метрото, за да предложи максимално удобство на колоездачите.

„Зелена линия Витоша“ се реализира за 7 поредна година и общият брой превозени пътници
надхвърля 47 000 души. Тази кампания отразява ангажимента на Лидл България към грижата за природата. Нейната цел е да намали вредните емисии от ползване на лични автомобили, и да улесни и насърчи гражданите да прекарват повече време в планината. Така наред с всички свои екосъобразни и устойчиви мерки, които прилага в своите бизнес процеси, с инициативи като

„Зелена линия Витоша“ Лидл България още веднъж засвидетелства своята социална отговорност и грижа за околната среда. Инициативата се извършва с подкрепата на Столична Община и Столичен автотранспорт.

Повече информация за „Зелена линия Витоша“ може да намерите на www.lidl.bg/greenline