Зрители не искат Уил Смит в “Аладин”

“Аладин” е предстоящ американски музикален, романтичен, фентъзи, приключенски филм, режисиран от Гай Ричи, от сценария, написан съвместно с Джон Август и продуциран от Walt Disney Pictures. Филмът е адаптация на анимационния филм на Дисни от 1992 г. с едно и също име, който от своя страна се основава на едноименната арабска народна песен от Хиляда и една нощ и френската интерпретация от Антоан Галланд.

Във филма играе Мена Масуд като главен герой заедно с Уил Смит, Наоми Скот, Маруан Кензари, Навид Негабан, Насим Педрад, Били Магнуссен и Нуман Акар.

През октомври 2016 г. Дисни обяви, че Гай Ричи ще ръководи римейк на Аладин на живо. Смит беше първият член на актьорския състав, който се присъедини, за да изиграе ролята на Джин през юли 2017 г., а по-късно този месец Масуд и Скот бяха потвърдени за двете водещи роли.

Излезе и трейлърът на дългоочквания филм, но голяма част от обществото бяха недоволни от факта, че Уил Смит ще изиграе духа от лампата. Хората, които са отрицателно настроени към избора на актьора за духа Джини, защитават своята теза с посланието, че ще изплаши децата.
Disney побърза да защити своя избор и човека който са избрали – Уил Смит пред медиите. В изявление до USA TODAY от студиото споделят, че това е един от най-чаканите филми през 2019 г. и че са обедени, че след като изгледа продукцията, аудиторията ще се влюби в ролята на Джини- духът от лампата.
Режисьорът на филма Гай Ричи споделя пред Entertainment Weekly, че е искал да покаже външния вид на Джини да изглежда като на бодибилдър – да бъде здрав, но не по изкуствен начин.

Премиерата на филма ще бъде на 24 май 2019 година.

Юлияна Минчева