ЗАЕДНО – изложба на Пламен Костов и Петя Пеева в Галерия ЕВДОКИЯ АРТ ГЛАС

Импресарска агeнция ОСКАР

&

Галерия ЕВДОКИЯ АРТ ГЛАС

представят

Пламен Костов и Петя Пеева

ЗАЕДНО

изложба, живопис

10 – 21 ноември 2020

Откриване: 10 ноември 2020 г., 17 часа – ул. Георги С. Раковски 120, София

 

Първата съвместна изложба в гр.София на двамата талантливи български художници – Пламен Костов и Петя Пеева ще бъде открита на 10.11.2020 от 17ч., в галерия „Evdokia art glass”. Една различна изобразителна постановка изпълнена с живот, в която разнообразието от цветовете и художествените идеи създават едно приятно усещане за красота и уют. Използваните от художниците техники – акварел, пастел и акрил, прави картините им топли, излъчващи спокойствие, привличащи погледа със своето естетичеко изпълнение, което обединява майсторството и на двамата художници.

Пламен Костов е роден в Русия, но целият си съзнателен живот прекарва в България. Средното си образование завършва в Казанлък, специалност – живопис.Продължава към дебрите на живописта и във висшето си образoвание, където завършва Великотърновския университет, отново със специалност „Живопис“. Интересува се и работи в сферата на дигиталните и визуални изкуства. Пламен Костов има различни интереси в изкуството, той постоянно експериментира и дава винаги най-доброто от себе си. Рисува основно с акрил.Отличава се с прекрасните си картини на животни, в които превес имат конете и птиците.

Петя Пеева е млада художничка със самобитен талант.Тя е завършила „Живопис“ магистър във Великотърновския университет. Петя е скромна като човек, но като творец се раздава докрай и това се вижда като резултат в нейните картини. Любителите на този тип художествено творчество многократно са се срещали с нейното изкуство в няколко изложби и есенни салони, организирани основно в Казанлък и Стара Загора. В картините ѝ има финес и много чувство, което може да се разчете от пръв поглед. Художничката има получена награда за млад автор, но единственото нещо което иска е, хората да оценят труда и таланта ѝ.Петя Пеева обича да експериментира,като доста често смесва всякакви материали в нейните картини – акрил,акварел,пастели и други. В нейните картини могат да се видят най-различни образи, като стар катинар, стари порти, животни, пейзажи и други най различни. Акцента в нейното творчество е върху детайла.

Местоположение: Галерия ЕВДОКИЯ АРТ ГЛАС – ул. Георги С. Раковски 120, София