Седмица на иберо-американското кино в България

Посолствата на Аржентина, Бразилия, Испания и Португалия си партнират с Нова ТВ за излъчването на „Седмицата на иберо-американското кино в България“ от 21 до 24 юни.

Испанският филм „Ева през август“ ще бъде излъчен на 21 юни от 22:00 ч. в оригинална версия, със български субтитри по канал KINO NOVA. Филмът, режисиран от Йона Труеба е от 2019 г. и пожъна голям успех сред публиката и критиката на фестивалите в които е участвал. Лентата разказва как 33-годишната Ева е решила да прекара месец август в Мадрид, където наема апартамент в центъра. Летните дни преминават, ръководени от нежността и жегата на опразнения град и Ева решава да се остави да бъде увлечена от сетивата, да спре да мисли в дълбочина и да търси ситуациите, които могат да се развият по естествен начин. Предстоят ѝ повече от любопитни срещи с редица интересни хора, след които тя никога няма да бъде същият човек.

Седмицата на иберо-американското кино съвпада с 30-годишнината от иберо-американските срещи на върха, многостранен механизъм за координация и сътрудничество между испаноговорящите и португалско говорещите страни.