Едвин Сугарев и издателство Scribens ви канят на премиерата на поетичната книга „Блудни синове“

ПОКАНА – ПРЕМИЕРА НА “БЛУДНИ СИНОВЕ” ОТ ЕДВИН СУГАРЕВ
Издателство Scribens и авторът Едвин Сугарев ви канят на премиерата на поетичната книга „Блудни синове“ (Scribens, 2023).
Едвин Стефанов Сугарев е роден на 27.12.1953 г. в София. Завършва българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“ през 1978 г. Носител e на наградата за роман на годината на Фонд „Развитие“ (2004), на голямата награда за SMS-поезия (2005), на специалната награда от конкурса „Биньо Иванов“. Автор е на тридесет стихосбирки, три книги с проза, четири книги с приказки, осем публицистични книги и на стотици статии в периодичния печат. Негови текстове са превеждани на английски, френски, немски, италиански, каталунски, унгарски, чешки, сръбски, турски, японски, хинди и други езици.
Ето какво казва и редакторът на книгата Георги Гаврилов: „Всяка следваща книга на Едвин Сугарев успокоява всемира все повече. Поезията в „Блудни синове“ нежно притваря последните останали човешки рани и приспива мрака в сън, равен на временната материя. Спокоен пред бездните, непоклатим пред неизбежното, Едвин Сугарев ни показва, че ужасът съществува, само ако ние така изберем. И ако нищо не е останало от дома при завръщането на блудния син, това не е апокалипсис, а възможност за света, роден от себе си, да се уедини в общо пулсиращо тяло-дух. И ако на сърцето старец няма кой да отвори, когато почука, то е преодоляло смъртта, а ангелът, Буда и светулката, тревата, повеят и Бог, топчицата кал и лястовицата най-накрая са доизплели хамака, в който вселената кротко ще се поклаща.“
Очакваме ви на 22.06.2023 г. (четвъртък) от 18:30 ч. в Patches Blues Bar, където и когато ще четем, ще си говорим за стойностната литература във времето, в което живеем. Заповядайте!
Връзка към книгата –  https://popup.bg/76513