Изданието „Един ден в музея“ на Тодор Петев, Зорница Христова и Сияна Захариева бе удостоено с наградата „Златен лъв“

Книга, издадена с подкрепата на Столична община, получи Голямата награда „Златен лъв“ на Асоциация „Българска книга“ за 2021 г.
Изданието „Един ден в музея“ на Тодор Петев, Зорница Христова и Сияна Захариева бе удостоено с наградата „Златен лъв“ за издателски проект с най-голяма обществена значимост. Книгата на издателство „Точица“, която е забавен и богато илюстриран пътеводител за деца и родители из софийски музеи, е създадена с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“ в направление „Активни публики“. Направлението подкрепя проекти с културно-образователна и социална насоченост, стимулиращи участие в творчески инициативи и създаване на активна публика.
„Радвам се, че издателство „Точица“ получи наградата за проект с обществена значимост за книга, създадена в партньорство със Столична община. Това е модерно и интересно издание, което привлече вниманието на децата и увлекателно ги въведе в света на науката и знанието. Подобни издания с висока художествена и образователна стойност са сред проектите, с които Столична община се гордее!“, заяви заместник-кметът по “Култура, образование, спорт и младежки дейности” Мирослав Боршош.
Освен финансова подкрепа за изданието, Столична община е предоставила на всички детски градини в града екземпляри от книгата, за да може и най-малките да имат възможност да надникнат във вълнуващия свят на науката, историята и изкуствата.