Излезе романът “Лямиа” от Демет Алтънйелеклиоглу, издателство “Летера”

Имаме удоволствието да ви представим най-новата книга на издателство “Летера”

“ЛЯМИА” от ДЕМЕТ АЛТЪНЙЕЛЕКЛИОГЛУ – авторка на хитовата поредица “СУЛТАНАТЪТ НА ЖЕНИТЕ,”
включваща романите:

“ХЮРЕМ”, “МИХРИМАХ”, “САФИЕ”, “НУРБАНУ”, “КЬОСЕМ”, “ДЖЕМ СУЛТАН”, “ИБРАХИМ И ХАТИДЖЕ”

 Защо понякога хората не ценят онова, което имат, и пренебрегват истинските си приятели в преследване на безсмислени химери? Какво се случва, когато се сгромолясаш от високо? Могат ли да бъдат загърбени грешките от миналото?

Романът представя интригуващо тези проблеми и задълбочено изследва човешката психика.

С прекрасен стил и език – ту поетичен, ту безмилостно откровен – повествованието тече като пълноводна река.

 ЛЯМИА – ЗВЕЗДАТА НА ТЕАТЪРА И КИНОТО!

 

Историята на известна актриса, издигнала се от дъното на обществото до неговия хайлайф, но не успяла да се справи с предизвикателствата на живота.

  Жената, от чиято обувка почитателите пиеха шампанско.

Любимка на камерата и публиката. Най-красивата и най-известна актриса на 30-те години, обожавана от мъжете и ненавиждана от жените. Тигрица в леглото. Но дълбока душевна рана в миналото предопределя трагичната развръзка на съдбата  й.

Израснала в бедняшко предградие, задушавана от нищета, Лямиа получава невероятния шанс да се издигне в артистичните и светските среди. Упоритостта и талантът я задържат години наред в светлината на прожекторите. Съумява да устои дори в периода на войната и заплахата от нашествие на хитлеристките войски в Турция, докато съдбата не решава друго…

Книгата докосва душата и същевременно буди размисли.

 

Демет Алтънйелеклиоглу

ДЕМЕТ АЛТЪНЙЕЛЕКЛИОГЛУ е една от най-известните съвременни турски писателки, авторка на поредица от исторически романи. Родена е в Анкара. Завършва политически науки в университета Хаджеттепе. Тя е продуцент и водещ на много радио- и телевизионни програми.  Демет печели огромна популярност с романа Хюрем – Московската наложница – първата книга от поредицата от шест романа Султанатът на жените, проследяваща превратностите в дворцовия живот на Османската империя и ролята на жените от владетелското семейство в управлението на държавата. Лямия е най-проникновеният и задълбочен роман на Демет Алтънйелеклиоглу.