Излезе сборникът с разкази „Коледно чудо”, съставен от Кремена Димитрова: премиера на 3 декември от 19:00 ч. в бар „Петък“.

Ако Дядо Коледа имаше библиотека, това „Коледно чудо“ (изд. “Колибри”, 176 стр., цена: 16 лв., художник на корицата: Иво Рафаилов) щеше да присъства в нея по неизбежност. Защото сигурно и на добрия белобрад старец му е омръзнало да го свързват само с елхички, звезди, чорапчета и прасета!

Съставител на сборника е Кремена Димитрова, а премиерата ще се състои на 3 декември от 19:00 ч. в бар „Петък“.

В тези дни отваряме сърцата си за вдъхновението, честваме новото начало и оповестяваме готовността си да бъдем по-добри, по-искрени със себе си и с хората около нас (неслучайно една от версиите за произхода на думата „Коледа” е от латинското calendae – „тези неща, които трябва да бъдат известени”, оттам името на Календите, първите дни от всеки месец). На страниците на „Коледно чудо” ще откриете тринайсет разказа, които са коледни, защото са точно такива – напълно искрени и изненадващи, вдъхновяващи ни да погледнем с други очи на света около нас. И тогава ще открием и светлина в мрака, и смях сред сълзите, и чудо сред най-делничните неща.

По думите на Паулина Мичева, редактор на книгата, тези провокативни, стряскащи с дързостта си и отказващи да се подчиняват на традиционната коледна атмосфера разкази ни приканват: „Елате при нас, добре сте ни дошли. На трапезата ни има за всекиго по нещо, защото Коледа е изобилие и щедрост”. Е, може и да се наложи да жертвате нещо – част от времето си, от предразсъдъците си, от сантименталността си… Но и това е част от духа на Коледа – да дарявате нещо от себе си. Затова… четете с коледен трепет и с мъдрост!

Кремена Димитрова, автор и съставител на сборника „Коледно чудо“, събира на едно място Иван Владимиров – Нав, Жечка Георгиева, Иван Димитров, Андрей Велков, Благой Д. Иванов, Рене Карабаш, Мария Касимова – Моасе, Петър Крумов, Велина Минкова, Владимир Полеганов, Владислав Тодоров и Соня Тодорова. И колкото и различни да са те, има нещо, което ги обединява: вярата, че чудото винаги е отвъд човешките представи.