„И бащите имат сърца“ – дебютен роман на Борислав Любомиров

Дебютният роман на Борислав Любомиров е трогателна история за брака, отговорността и надеждата да си върнеш най-ценното – семейството

 

В разгара на лятото излиза дебютният роман на едно от най-новите лица в българската литература Борислав Любомиров. „И бащите имат сърца“, издаван от „Ентусиаст“, е вълнуващ прочит на темите за семейството, детското развитие, родителството, отношенията между деца и родители, както и проблемите на децата в различни възрастови групи.

 

Борислав Любомиров

Борислав пише от 9-годишен – приказки, разкази, стихотворения, сценарии. Завършва „Предучилищна и начална училищна педагогика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и това го подтиква да напише първия си роман. Книгата разбива стереотипа за бащата, който не играе важна роля в отглеждането и възпитание на децата. Според Борислав Любомиров в обществото ни трябва да се говори не за модели на бащинство и майчинство, а за конкретни модели на поведение.

„Родителството не трябва да се случва случайно – то е специфична социална роля, която изисква определени умения. Ето защо не всеки човек трябва на всяка цена да стане родител“, споделя младият автор. Той откроява и важната намеса на психолога, когато става дума за семейни кризи.

„И бащите имат сърца“ е написана не само от името на бащата, но и от името на децата, които имат нужда от баща. Любомир Дончев, главният герой, има мечтания живот. Четири прекрасни деца, чудесна съпруга, изключително доходоносна работа и голяма и хубава къща. Но нещата невинаги са такива, каквито изглеждат. Какво се крие зад фасадата на този перфектен живот? Какво ще се случи, когато проблемите се появяват един след друг, повличайки след себе си още и още, и всичко започне да се срива?

Любомир ще бъде принуден да се изправи пред предизвикателството да се превърне в баща на собствените си деца и тепърва да ги опознае. Той за пръв път ще осъзнае какво е пропуснал заради своя работохолизъм и ще опита да поправи нещата, но дали вече не е късно? Ще успеят ли да открият път един към друг и да бъдат истинско семейство?