„Писма до Цветаева“ от Пейчо Кънев, издателство „Библиотека България“, тръгна към читателите

Излезе от печат най-новата книга на Пейчо Кънев, наречена „Писма до Цветаева“ (Издателство „Библиотека България“, 2023; епистоларна проза, цена: 15 лв., 216 стр., меки корици; редактор: Ива Спиридонова; художник: Иво Рафаилов). Изданието е реализирано с финансовата подкрепа на Министерство на културата по програма „Помощ за книгата“. Епистоларна по рода си и висока по смисъл книга, която ще остави следа, защото преминава отвъд времето, стои над живота и смъртта и говори на езика на чистата поезия. Честни и болезнени писма от Поет към Поет, написани с вечни и болезнени думи.

Голямата българска поетеса Камелия Кондова, рецензент на книгата, казва за нея:

Не е въпрос на вкусове и на харесване, когато Поезията те блъсне челно. Когато думите не са хубави или лоши, оптимистични или суицидни, слънчеви или в затъмнение, а единствено възможните, разбираш, че си срещнал Поет и че тази среща всъщност е… неизбежна. Такава ще е съдбата на бъдещите читатели на „Писма до Цветаева“ на Пейчо Кънев. Твърдя го от пресен личен опит. Това не е е книга, която ще затвориш на 13-а страница и ще продължиш следобед или вдругиден. Сгъстената емоция просто не те пуска, докато те разхожда през света и хората, без да напуска в същото време килията на сърцето.

В подкрепа на това твърдение са и думите на редактора на книгата, Ива Спиридонова:

Нито времето, нито смъртта, могат да спрат вечния разговор между Поетите. Защото думите са онова, което остава неизличимо и трансформира болката в поезия, думите са техният единствен общ език, разбираем за сърцето. Писмата на Пейчо Кънев до Цветаева пътуват през времето, увисват на въжето, оплетено от дните на живота и възкръсват в нощите на смъртта. Писмата имат адресат и не остават без отговор. Отговорът сте вие. Пощенската кутия е сърцето.

„Писма до Цветаева“ вече може да бъде открита в добрите книжарници, както и в електронната книжарница на издателя на адрес:

https://www.biblioteka-bulgaria.bg/product/pisma-do-cvetaeva/

За представяне на книгата в медиите: [email protected] (Ива Спиридонова, 0899 157 346)

За поръчки на едро и дребно: [email protected] (Симеон Аспарухов, 0886 669 648)

https://www.biblioteka-bulgaria.bg/magazin/