Правителството предлага Боян Ангелов Иванов да бъде удостоен с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – огърлие

Министерският съвет прие Решение, внесено от министъра на културата, с което се предлага Боян Ангелов Иванов да бъде награден с орден „Св. Св. Кирил и Методий” – огърлие за особено значимите му заслуги в областта на културата и изкуството.

Боян Ангелов е роден на 27 август 1955 г. в гр. Панагюрище. Завършва гимназия в родния си град, след което – СУ „Св. Климент Охридски”, специалностите философия и българска филология.

Ангелов е автор на двадесет и девет поетични книги на български език, сред които: „А върху ножа – детелина”, „Тиара”, „Разрушение на естетиката”, „Делтата на другия живот”, „Еос” и много др. Носител е на национални и международни награди: „Писменост” на Съвета на европейската научна и културна общност за творец с висок престиж и обществено признание в областта на културата; Международна литературна награда „Н. Гогол” – Украйна; Международна награда „Летящо сребърно перо” – Русия и др.

От юни 2014 г. Боян Ангелов е председател на Съюза на българските писатели, от 2019 г. е председател на Агенция „София Прес”, член на Съюза на българските журналисти.