Премиера на книгата „Орфееви песни и други стихотворения“ от израелската поетеса Хава Пинхас-Коен

На 13 и на 14 май ще бъде проведен Четвъртият международен фестивал на поезията „Орфей – Пловдив 2021“, проект на Фондация Пловдив ЛИК и част от Културния календар на Община Пловдив.

Откриването на фестивала е на 13 май от 18.00 ч. в Малката раннохристиянска базилика на Пловдив.

От 19.00 ч. ще бъде представено специалното издание за фестивала –  сборник стихове на израелската поетеса Хава Пинхас-Коен „Орфееви песни и други стихотворения“, издание на фондация Пловдив ЛИК, 2021 г.

Българският културен център, ул. „Веслец” 13 в София, има удоволствието да Ви покани на чаша вино на 14 май, петък, от 18.00 ч., в Тържествената зала на Центъра, където ще бъде софийската премиера на поетичната книга на Хава Пинхас-Коен „Орфееви песни и други стихотворения”. Книгата ще бъде представена от поета Бойко Ламбовски, стиховете ще прозвучат в изпълнение на актьора Стоян Алексиев. Авторката ще разкаже за себе си и ще отговори на Вашите въпроси.

Г-жа Пинхас-Коен е поет, автор на 12 книги, преподавател по литература и изкуство в Ерусалим. През 1989 г. основава списанието DIMOOY за еврейска литература, изкуство и култура и го редактира в продължение на 22 години. Творбите й са преведени на повече от 10 езика.

Хава Пинхас-Коен често посещава Балканите (България, Сърбия, Северна Македония, Словения) и пише за региона. Носител е на множество награди в Израел,  както и в Сърбия, и в Косово. През 2020 г. е удостоена с наградата „По следите на Орфей” от Международния фестивал на поезията „Орфей” в Пловдив.