Ах, тези родители! – възкликва най-четеният съвременен гръцки писател Макис Цитас

Тази остроумна книга бе номинирана за Националната награда за детска литература на Гърция

Какъв би бил животът ти, ако родителите ти винаги се събуждат късно и им отнема часове да се приготвят за излизане? И ако в спалнята им непрекъснато цари пълен безпорядък? И ако никога не мият ръцете си преди обяд или вечеря? И ако техните шефове непрестанно ти се оплакват, че през цялото време са разсеяни, сънливи и допускат много грешки? И ако дрехите им винаги са мръсни и освен това цапат пода и стените на дома ви? И ако трябва да им се караш и да ги наказваш?

Отговорите са в остроумната и изключително забавна книга за деца (и родители), озаглавена с възклицанието „Ах, тези родители!“. Тя е номинирана за Националната награда за детска литература на Гърция.

Автор е Макис Цитас, обаятелна личност и една от важните фигури в съвременния литературен живот на Гърция. Той е лицето на днешната гръцка литература по света с романа си „Бог ми е свидетел“, който бе преведен и на български. Романът има изключителен успех, поставен е на театралната сцена и печели Наградата за литература на Европейския съюз. Лично президентът на Гърция се обажда на писателя, за да го поздрави за книгата, а американското списание „Пийпъл“ пише за нея: „Един от най-добрите романи, дошли от Гърция“.

Макис Цитас

Макис Цитас е автор на десетина детски книги, които забавляват малчуганите и се превръщат в техни любими четива. Живее в Атина и е директор на литературното и културно списание diastixo.gr.

Освен „Ах, тези родители!“, на български е издадена книгата му „Бездомният Костас“, а в навечерието на тази Коледа ще се появи невероятно забавната „Не притеснявай Дядо Коледа!“.

 

 

ВИДЕО:

Буктрейлър на книгата:

https://www.vbox7.com/play:da89b118ad

 

https://www.youtube.com/watch?v=vNyn01Gm0Us&ab_channel=%D0%98%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D0%98%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B0

 

 

 

Ах, тези родители!

Макис Цитас

Превод Дарина Фелонова

гръцка

Изд. Изида

978-619-235-097-0

46 стр., с цветни илюстрации

5 лв.