AMG Publishing представя „Марая Кери: Смисълът“ – от Марая Кери и Микаела Анджела Дейвис

Това е автобиография на световноизвестната певица, авторка на песни, продуцент, актриса, предприемач и филантроп. Тя е носител на множество награди, записала е петнайсет студийни албума и държи множество музикални рекорди, включително за соло изпълнител с най-много номер 1 сингли в историята. В книгата тя разказва за живота си откровено и без филтри.

„Марая Кери: Смисълът“ е разтърсваща изповед, наситена с болка и страдание, но преди всичко това е една вдъхновяваща история за оцеляването и смелостта, за целебната сила на музиката и спасението, което тя носи. Марая Кери е моят Феникс – единствена, недостижима, вечна.“

Мария Илиева, певица и музикален продуцент

© Снимкана корицата: Ruven Afanador / CPi Syndication

Мигновеният №1 бестселър на New York Times
Световната икона, многократно награждаваната певица, авторка на песни, продуцент, актриса, майка, дъщеря, сестра, разказвач на истории и артистка най-накрая разказва без филтри историята на живота си в „Марая Кери: Смисълът“.
Отне ми цял един живот да събера куража и да добия яснотата, необходими за написването на тези мемоари. Искам да разкажа историята на моментите – на възходите и паденията, на триумфите и травмите, на провалите и мечтите, които ме направиха човека, който съм днес. Макар че в хода на кариерата ми са разказвани много истории за мен и за изложения на общественото внимание личен живот, досега беше невъзможно да комуникирам сложността и дълбочината на преживяното от мен в една статия в списание или в. А и в тях думите ми винаги са пречупени през призмата на някого другиго, за да удовлетворят нечие желание да бъда поставена в рамка. Тази книга съдържа спомените ми, неуспехите ми, страданията ми, оцеляването ми и моите песни. Без филтри. Върнах се обратно в детството си и дадох глас на изплашеното малко момиченце вътре в мен. Дадох думата на онази изоставена и амбициозна девойка. Предадената, но триумфираща жена, която съм днес, разказва нейната история.
Беше ми невероятно трудно, изцеляващо и смиряващо да напиша тези мемоари. Искрено се надявам, че ще придобиете ново разбиране не само за мен, но и за силата на човешкия дух.
С обич,
Марая

„Пълен триумф за Кери… Написаното в тази книга ти спира дъха. Кери е представена както като музикален гигант, така и като духовна сила – непоклатима, самоосъзната, а също така и забавна по нейния царствен начин.“
— The New York Times
„Марая Кери: Смисълът“ веднага се превръща в класика сред книгите на поп дивите.“
— Rolling Stone
„Мемоарите на Марая Кери са най-доброто ѝ изпълнение.“
— L.A. Times
„Внимателно съставен автопортрет на една от най-невероятно характерните, често неразбрани изпълнителки на цяло поколение.“
— The Guardian
„Вълнуващо четиво… Предлага дълбочина и ценен контекст за разбирането на една звезда… Изключително интересна приказка за една жена, която създава хармония от несъвместимите елементи на своя живот.“
— Time Magazine
„Официално след новата книга на Марая Кери: намираме се в златния век на мемоарите на знаменитости.“
— The New York Post

За авторите
Марая Кери
Марая Кери е американска певица с чернокож баща и майка ирландка. Тя е носител на множество награди като певица, автор на песни, продуцент, актриса, предприемач и филантроп. Записала е петнайсет студийни албума и държи множество музикални рекорди, включително за соло изпълнител с най-много номер 1 сингли в историята.
Носителка е на много отличия и награди през кариерата си, включително Наградата на Конгреса за благотворителната си работа с младежи чрез Camp Mariah на Fresh Air Fund. Има звезда на Алеята на славата на авторите на песни. Кери остава завинаги благодарна и лоялна към своето световно семейство от фенове.
Госпожа Кери е майка на две деца – Марокън и Монро.

Микаела Анджела Дейвис
Микаела Анджела Дейвис е награждавана писателка, активистка, продуцент и културен коментатор. Тя е редактор ветеран за мода, красота и култура със специален фокус върху разказването на истории за идентичността и културата на чернокожи жени.

Цитати от книгата
Преживяла съм толкова много преди някой изобщо да знае за съществуването ми, че времето ми изглежда доста неадекватно средство за измерването и отбелязването му.
В душата си разбирах, че независимо какво се случва с мен или около мен, вътре в мен живееше нещо, на което винаги можех да разчитам. Имах нещо, което щеше да ме преведе през всякакви бури.
Никой никога не поставяше открито под съмнение етническия ми произход, когато бях с майка ми. Не им стискаше да питат или пък не долавяха разликите в оттенъците и нюансите. […]Баща ми беше тотално различен от тях и те се страхуваха от него. Но той ми беше баща, беше ме създал. В онзи ден видях със собствените си очи как страхът им го наранява. А неговата болка дълбоко нараняваше и мен.

 

За контакти:
Редакция:
Ива Цонева
Главен редактор
ул. „Позитано“ 144
вх. В, офис 6
София 1309
Tel: 02/418 23 08
Mob: +359 893 644 170
[email protected]
Търговски офис:
Албена Ангелова
бул. „Искърско шосе“ 19
Книжна борса „Болид“
ет.2, офис 24
София 1528
Mob: +359 896 865 578
[email protected]
Заповядайте на нашия сайт: www.amgbooks.bg
Последвайте ни и в социалните мрежи