Вили Рай пренася Холивуд на Черноморието. Тя е сред 12-те финалисти в конкурса “Бургас и морето”

С новия си морски хит  „Както в холивудски филм“ нашумялата и в съседна Сърбия певица Вили Рай достигна финала на Националния конкурс за забавна песен “Бургас и морето”, съобщава ВИП Комюникейшън. Заедно с останалите 11 финалисти тя ще представи лятната песен на 30-ти юли в летния театър на морския град. 
Певицата сама дала идеята за песента – да бъде морска и да прилича на нейния позитивен и весел характер.  Музиката на  „Както в холивудски филм“ е на Вили Рай, аранжиментът – на Светослав Лобошки, а текстът е на Живко Колев.

Родената в Етрополе Вили е завършила поп и джаз пеене в Българската консерватория, а едва 19-годишна излиза на една сцена с Лили Иванова. След успешното си представяне на международен конкурс за млади таланти в Чехословакия тя работи известно време с примата на българската естрада.  По-късно Вили Рай прави завидна кариера в Сърбия, като участва и печели награди на много престижни музикални фестивали – “Белградска пролет”, “Медитерианска песен”, “Евровизия”, “Пирин фолк” и др. Тя е музикален продуцент, композитор и автор на текстове. Личният й живот също е като филм –  драматични любови и раздели, а както сама се определя – животът й е повече от турски сериал.

Вили Рай

Истински звезден роман тя изживява с първия си съпруг – покойната сръбска мегазвезда Зоран Миливоевич, от когото  има син Райко. С втория съпруг – Горан Йекнич, се запознава в Белград, но заради войната в Югославия живеят в България. Създават най-скъпото у нас звукозаписно студио, където записват всички известни родни музиканти – Слави Трифонов, Софи Маринова, звездите от “Мюзик айдъл”, дори италианската звезда Ал Бано. През 2010-а Горан Йекнич бяга от България с друга жена.

“В един момент той изчезна, а с него и студиото. След това започнах да разбирам колко съм затънала. Остана ми само родният дом в Етрополе. Последваха месеци на отчаяние, депресия, посещения при психоаналитици, отслабнах с 15 килограма”, спомня си Вили, която днес е щастливо омъжена за третия си съпруг – английския милионер Клиф Портлок.

Снимки Личен архив