Виртуозната Мартина Табакова с поредица от концeрти

Пианистката открива новата година с концерти в България и чужбина.
На 11 януари ще се състои първият от тях – с престижния ансамбъл “Софийски солисти” и диригент Константин Добройков. Мартина Табакова и цигуларката Зорница Иларионова (“Ансамбъл на годината” 2019г. на БНР) ще представят на публиката в Централен Военен клуб красивия двоен концерт на Феликс Менделсон. Концертът е с вход свободен.
На 13 януари следва концерт по повод 145 г. от рождението на Пейо Яворов в Чирпан, където пианистката и нейното клавирно трио ще изсвирят творби от Шуберт.
Оттам изпълнителката се отправя към Мюнстер, Германия. По покана на българската общност ще изнесе концерт заедно със семейната си формация Kalki’s Family, в която главни действащи лица са Костадин Георгиев – КАЛКИ и техният син – Теодор Георгиев на ударни инструменти. Събитието ще се проведе на 21.01. в “Bennohaus”.
Месецът ще завърши с благотворителен концерт на 29.01. в Национално музикално училище “Любомир Пипков”, в който ще вземат участие изтъкнати музиканти като Калки, Зорница Иларионова, Кристиян Чернев, както и изявени ученици на различни инструменти. Средствата ще бъдат предоставени на даровити деца, които да бъдат подпомогнати в творческия им път.
Мартина Табакова, Костадин Георгиев – КАЛКИ и техният син – Теодор Георгиев
Това начинание е подкрепено от НФК и програмата “Творчески стипендии”.
След това започва подготовката за концерта-спектакъл “60 обиколки около слънцето”, в който също ще вземат участие талантливи деца от музикалното училище. Събитието ще се проведе на 11 -ти февруари в Сити Марк Арт център.
Артистичният календар на Калки и Мартина Табакова може да следите в социалните мрежи (фейсбук):