Две сестри записаха уникален дебютен албум

Елена и Ива Тодорови превръщат музиката в „красива лудост в своя нов албум “Beautiful Madness”

От месец декември,албумът, озаглавен “Beautiful Madness”, е на разположение на всички потребители на музикалната платформа Spotify. Елегантна смес от джаз и фюжън, с елементи от инди-поп и рок музика, албумът предлага на меломаните уникално пътуване в музикалните интерпретации на двете сестри Ива Тодорова и Елена Тодорова.

Албумът е копродукция между IVA и Българското национално радио.

Със своите 7 завладяващи изпълнения в чисто новия си албум „IVA“ пренасят феновете им в различните измерения на примамлив саунд с автентична атмосфера. Като черпят вдъхновение от групи като „Massive Attack, Portishead, Jefferson Airplane и The Rolling Stones, IVA комбинират конвенционални структури от музиката с експриментално звучене.

Ето какво споделя Елена Тодорова за новия си музикален проект: „Всеки един детайл е изпипан, изшлайфан и измислен, така че да задоволи безкрайния ни стремеж към непознатото, любопитното и новото. Най-трудно беше да открием нов звук, да създадем нов свят и да намерим правилния начин да го споделим с хората.

А Ива Тодорова допълва сестра си със свое мнение за „Beautiful Madness”:Този албум разказва истории от миналото, които все се блъскат в настоящето и се надявам да останат в бъдещето. Той е посветен на покойния ни баща – Николай Тодоров.“

Само месец преди официалната премиера на албума излезе и видеоклипът към пилотния сингъл от албума  “Beautiful Madness” във всички музикални платформи.

Текстът на „Beautiful Madness” е на Елена Тодорова. По музиката и аранжимента е работила Ива Тодорова. Записът на вокалите, микс и мастеринг инженер на песента са дело на Георги Гогов, който участва и в създаването на аранжимента. Бас китарата е записана от Веселин Веселинов – Еко.  Клипът към песента, режисиран и заснет от Jeason Brad Lewis, бе излъчен по няколко телевизии и в момента набира популярност YouTube канала на групата.

IVA е група, създадена от сестрите Тодорови. Те стават популярни, след като Ива Тодорова участва в риалити формата „The Voice of Bulgaria 2017“. След достигането на осминафиналите Ива започва музикално сътрудничество със сестра си – Елена. Същата година излиза и първият им сингъл “Още Време”. Към него е създаден и клип, чийто режисьор и художник-аниматор е Николай Тодоров Тодоров. Акустична версия на “Още Време”  е представена на сцената на “Sofar”, а също така оглавява класацията “BG top 5” на Radio City.

През 2018 година IVA правят концерт на сцената на един от най-големите клубове за лайв музика в София – Joy Station. Същата година групата реализира над 20 концерта пред публика.

Есента на същата година (2018), IVA печелят награда за най-добра композиция на конкурса за млади джаз музиканти на Пловдив Джаз Фест. Същата вечер Мая Райкова (БНР) ги кани да направят запис във второ студио на БНР.

 

В началото на 2019 г. „IVA“ правят голям концерт в Sofia Live Club заедно с едни от най-активните български джаз музиканти: Веселин Веселинов – Еко, Милен Кукошаров, Магдалена Петрович. Целият концерт е заснет от Васил Къркеланов и неговия екип. Същата вечер е и представянето на новия сингъл на групата “Carpe Diem” с анимационен клип, режисиран и нарисуван – отново от Николай Тодоров Тодоров.

IVA участват на конкурса “Пролет” организиран от БНР с песента “Bipolar” и печелят награда за участие на големия музикален фестивал “Radio Park Fest”, 2019 г.

През 2019 година Ива Тодорова участва в риалити формата „The Voice of Russia“, където стига до осминафинал. Междувременно песента “Carpe Diem” оглавява класациите на БНР Топ 20.

В края на 2019 година, двете сестри Тодорови започват работа по дебютния си албум “Beautiful Madness” съвместно с БНР.  Музиката на всичките песни е създадена от Ива и Елена Тодорови, текстовете са на Елена Тодорова, а аранжиментите са дело на Ива. Бас линиите на няколко от песните са записани от Веселин Веселинов-Еко, а в една от песните се включва и Венци Трифонов с флейта. Записът, обработка и постпродукцията са направени от Георги Гогов, който участва в  албума и като гост музикант. В няколко от песните свири и Магдалена Петрович на чело.

Албумът “Beautiful Madness”  може да чуете в Spotify: https://open.spotify.com/artist/2eXmr7v8GezWN4IOEy9yuS?si=FzMLD3yvTeGeqqPFJV1YIw

Актуална информация за музикалните проекти на групата можете да научавате от официалните им канали в социалните мрежи:

Instagram: https://www.instagram.com/iva_todorova_/

Facebook:  https://www.facebook.com/IvaOfficialMusic/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCPm6g15DkTv1DNzPalvVbyw