Ново! Първото по рода си Училище за музикален театър в България отваря врати в София

Първото по рода си Училище за музикален театър в България ще изгражда, развива и реализира дебютиращи артисти, ще надгражда уменията и ще подчертава индивидуалността на професионалистите в сферата на сценичните изкуства. Приемът включва непрофесионалисти – ученици над 10 години и аматьори над 18 години, и професионалисти.
Прослушванията ще се проведат на 6 и 13 март 2022 г. в гр. София. Необходимо е предварително записване до 1 март 2022 г. тук:
Всички кандидати от група непрофесионалисти – ученици над 10 години и аматьори над 18 години, да подготвят песен по избор до две минути, басня или монолог до две минути и танц до минута и половина. Журито ще проведе и кратко събеседване с кандидатите, за да оцени тяхната мотивация и да се запознае с предишния им опит.
Програмата включва обучение по вокално майсторство за музикален театър, актьорско майсторство и танци. Разделена е на няколко нива, като всяко ниво е с продължителност една
учебна година и се състои от два семестъра по 4 месеца. В края на нивото артистите представят финален мюзикъл на сцена пред публика.
Училището разполага и със собствена онлайн платформа, в която учащите ще имат достъп до допълнителни модули, уебинари и майсторски класове. Училището и платформата са реализирани с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”. Повече информация може да откриете на сайта:
Движещата сила зад училището е Даниела Станкова – академичен музикант и дългогодишен преподавател по вокално майсторство, създател на Училище за певци “D Stars” и “Star Camp” – Летен лагер за талантливи деца с насоченост към мюзикъла. В последните 10 години работи с професионални актьори, грижейки се за тяхното вокално развитие, а през 2021 г. е поканена да бъде вокален педагог на първата българска джаз опера “Вечеря в Манхатън”. Всичко това спомага за съзряването и раждането на идеята за нов вид училище, което да обучава и възпитава в принципите на музикалния театър. “Подхождаме индивидуално към всеки един артист, за да му помогнем да опознае себе си и възможностите на гласа и тялото си. Работим с млад екип от вече действащи творци, които са винаги готови да споделят опита си”, споделя тя.
В основата на това начинание редом с Даниела Станкова застават професионалистите с дългогодишен опит в сферата на сценичните изкуства Христина Ангелова, Виктор Ибришимов и
Марина Драгомирецкая. Към основния творчески екип се присъединяват и специалистите Петър Петров, Боряна Иванова, Самуел Ефтимов, Десислава Бозукова и Екатерина Мутафчиева.
за контакт:
Даниела Станкова
tel.: +359 89 850 53 99