Прошепнати мечти – Kонцерт с песните на Александър Бръзицов: зала “България”, 21 май, 19.30 ч.

Концертът “Прошепнати мечти” е своеобразен поклон пред творчеството на незабравимия български композитор Александър Бръзицов. Той оставя следа в историята на българската симфонична, оперна, театрална, поп и джаз музика. Песните му могат да бъдат чути в редица български филми и са изпълнявани от едни от най-популярните имена в българската популярна музика – Орлин Горанов, Лили Иванова, Нели Рангелова, Камелия Тодорова, Богдана Карадочева, Йорданка Христова, Маргарита Хранова и много други.
На 21 май от 19.30 ч. в Концертен комплекс “България” ще погледнем наследството на композитора Александър Бръзицов от нов ъгъл и в търсене на свеж прочит. Магнетичният и невероятно даровит Орлин Павлов ще изпълни “Да започнем отначало”, която неотдавна записа в дует с Орлин Горанов в саундтрака към филма “Завръщане 2”. Многоликият талант Влади Михайлов ще е кавалерът до джаз вокала Марина Драгомирецкая в песента “Докато питаш” и до младия творец Елеонора Лонтова в емблематичния дует “Думите отлитат”. На сцената ще се качат също двукратният носител на Икар за “Златен глас” Симеон Владов, джаз певицата Весела Морова, талантливият вокалист и радио водещ Петър Петров и млади артисти от Училище за певци “D Stars” — Виктория Филипова, Неда Кралева, Теа Николова, Зорница Лонтова и Кристина Кръстева.
Специално сформиран оркестър от фестивален тип с диригент Славил Димитров и едни от водещите имена на българската джаз сцена Тодор Бакърджиев, Даниеле Феббо, Атанас Попов и други, ще партнират на изпълнителите.
Водещ на събитието ще бъде програмният директор на JazzFM радио Светослав Николов.
Билети: https://bit.ly/3vtvROv
както и на касата на концертен комплекс “България”.
Благодарим на генералния ни спонсор MFG Foundation, AYA Estate Vinyards и Ролпласт, че застанаха до нас и спомогнаха за реализирането на събитието.
Медиен партньор: JazzFM радио
Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на културата.