Томас Хемпсън пристигна в София

В чудесно настроение и в компанията на съпругата си и прекрасния малък малтиец Пину, Томас Хемпсън пристигна за концерта си със Софийската филхармония в неделя. Компания на сцената ще му прави младото сопрано Александрина Михайлова – възпитаничка на Майсторския клас на Райна Кабаиванска в НБУ. Дирижира маестро Найден Тодоров.

Програмата на вечерта включва арии и дуети от Верди, Доницети, Пучини, Гершуин, Бърнстейн и Роджърс. Звездният баритон си спомня с много топло чувство предишния си концерт у нас и фантастичната българска публика.
Само преди  два дни Хемпсън получи наградата „Артистичност и въздействие“ на Гилдията на Метрополитън опера. Наградата се раздава на специална обедна церемония за 87-ми път, като тази година срещата беше виртуална.

Гилдията на Метрополитън опера е създадена през 1935 г. от Елинор Робсън Белмонт -първата жена член на борда на директорите. Със своите вноски членовете на гилдията финансират почти половината от всеки сезон. През първите си 75 години Гилдията е внесла повече от 245 милиона долара за Met.

Билети за концерта на Томас Хемпсън са налични на касата на зала „България“ и в Ивентим.