Причината Деси Добрева да празнува рожденния си ден в Пловдив

Снимка от Facebook на Деси Добрева

На 28 март е роденна певицата с ангелски глас – Деси Добрева. Рожденният ден на изпълнителката ще бъде отпразнуват със нейният личен концерт – спектакъл “Лудо младо” в град Пловдив. Точно това е поводът ние дасе свържем с нея и тя да ни разкаже повече за живота си и защо е решила да прекара рожденния си ден така.

Пея от съвсем малка. Имам домашни записи когато съм била на година и половина, където пея съвсем вярно. Започнах да уча пеене към 9-ти клас. – споделя Деси Добрева пред sofiapress.com

Коя беше първата ви сериозна изява?

Тъй като съм завършила Варненското музикално училище с пиано, изяви не липсваха – всеки срок имахме продукции; имаше конкурси, фестивали, концерти. С пеене първата ми по-голяма изява бе в 10- ти клас в залата на Община Варна, където се проведе Коледен концерт. Каква беше вашата детска мечта? Изпълнихте ли я?

Аз исках да стана най-великата пианистка на света, което явно не станах. Друга моя мечта беше да пея заедно с Майкъл Джексън, когото много харесвах като малка. И това не успях да свърша. Остава ми третата мечта – да живея в дворец с огромна градина и зоопарк в нея !

Има ли ли сте момент в кариерата Ви, в който сте искали да се откажете? Ако да, бихте ли разказали за него?

Не, никога не съм и помисляла да се разделя с музиката. През годините се е случвало да работя и друга работа, но винаги паралелно е вървяла с мен музиката и изявите ми в тази сфера.

Какво ви мотивира да продължите?

Зависимостта от музиката. Не мога без нея. И вярата ми в красивото и доброто.

Какво бихте направили ако се събудите и талантът Ви го няма? Вероятно ще е изключително трудно да се преодолее такъв шок, но животът продължава и трябва да се живее с желание и радост. Трябва да продължиш напред.

Смятате ли, че българската музика в момента е такава каквато е била преди години?

Няма как да е такава каквато е била, защото всичко в този свят се променя, както и ние самите. Какво се е променило в изкуството? – Познанието и афинитета на масата към изкуството. Много по- малко хора познават, ценят и уважават изкуството.

В момента сте участник в ,, Като две капки вода ,, как бихте описали преживяването? Защо се съгласихте да участвате?

 

Според мен всичко си има място в живота и сега дойде ред на такъв вид предизвикателство в моя живот. Ако това се бе случило миналата година, нямаше да мога да поема или да се справя с подобна задача, тъй като тогава друго важно събитие бе на свой ред. Да влезеш в нечии чужди обувки и да изминеш чуждия път, е много трудно, а според мен дори невъзможно, защото всеки преживява и реагира по собствен начин. Но, ако възприемем това за желание за усъвършенстване, то влизането ми в различни роли би ми помогнало да израсна в професионалния си и не само живот. ​

Бихте ли споделили с нас защо избрахте да отпразнувате рожденния си ден на концерта Ви, който ще се състои в Пловдив? Каква е причината да изберете точно този град?

Обичам рожденните дни. Обичам и да ги празнувам с голяма компания. Това решение дойде някак от само себе си. Бях решила да направя концерт в Пловдив и то точно в годината, когато Пловдив е културна столица, за да посрещна рожденния си ден на сцената.