Underground Cello Quartet за концерта си в рамките на фестивала „Солинария“

Многожанрова програма са подготвили Underground Cello Quartet за концерта си в рамките на фестивала „Солинария“ в Созопол. На 22 юли от 20:30 на откритата сцена „Солинария“ единственият български челов квартет ще представи пред публика творби от Волфганг Амадеус Моцарт, Вилхелм Фитценхаген, Джoакино Росини, Георг Голтерман, Давид Попер, Исак Албенис и Астор Пиацола. От увертюрата на „Вълшебната флейта” в специален аранжимент за виолончели, през валсовете и полонезите до легендарния „Oblivion“ на майстора на тангото Пиацола ще очертаят една страстна вечер с четиримата млади, но вече доказани виолончелисти.

 

Аплодираният от всяка публика виолончелов квартет се заражда през Пандемията, когато четиримата музиканти от скука започват да свирят заедно в едно мазе. Оттам идва и името на квартета Underground Cello Quartet. В състава му влизат двама преподаватели в Националното музикално училище в София – Виктор Трайков и Теодора Атанасова, преподавател в Музикалната академия – Атанас Кръстев и един от най-добрите му студенти – Момчил Пандев.
И въпреки че са заедно само от една година, вече имат десетки концерти, хиляди фенове и дори произведения, написани специално за тях от млади български композитори.

Мечтата на Underground Cello Quartet е да покажат, че хубавата музика няма възраст, стил и да се докажат не само като най-свежия класически състав, а и като артисти, които не правят компромис с качеството и въпреки това могат да бъдат атрактивни за публиката.

Билетите за първия им концерт в Созопол са налични на пл. “Хан Крум” в центъра на Созопол и онлайн в Ивентим: https://www.eventim.bg/bg/bileti/festival-solinariya-2022-sozopol-otkrita-scena-solinariya-586571/event.html

 

Не пропускайте и концертите на Емануил Иванов на 21 юли и на Вили Стоянов бенд на 23 юли. Созопол, Открита сцена на фестивала „Солинария“.