Рада Крачанова – MM2

Този четвъртък, художничката Рада Крачанова ще представи изложбата ММ2 в INTRO gallery.

Рада Крачанова е български художник базиран в Милано, Италия. Нейните творби са тясно свързани с пътуването и са особено вдъхновени от градските пейзажи на големия град. Нейните картини са предимно фигуративни, но с абстрактни елементи и писмен текст.

Основната й концепция е да покаже самотния градски човек, който все пак е заобиколен от други хора. Нейни творби често включват портрети или подробности за човешкото тяло с градски фон и карти на метрото. Тя гледа на подземният обществен транспорт като на основното скривалище за съвременния човек, търсейки изолация от бързия и натоварен график.

Рада Крачанова ще представи и друг проект, който изследва взаимоотношенията между хората и техните любими предмети. В този проект дихотомията субект/обект е размита. Не напълно свързан със субекта, обектът играе важна роля в оформянето на идентичността на неговият притежател. Тази важност е демонстрирана чрез решението на твореца да отдаде еднакво пространство на предмета, както и да му представи историята изписана с текст, давайки му отделна идентичност. Размиването на границата между субект/обект е завършена чрез смесването на историите на предмета и неговият притежател, правейки ги едно неразделно цяло.

 

Изложбата ще се състои в INTRO gallery, на ул. “Цар Самуил” 28, от 18:30 часа и може да бъде видяна до 18 февруари.