София Прес представя изложба живопис на Иван Михайлов – Жани

В един от пейзажите на Иван Михайлов-Жани, на втори план, върху стръмните била на планините пъплят редица човечета, носещи на гърбовете си миниатюрни изрисувани раници.

Ако сте разбрали, че един от тази редица е автора и сте се чудили, какво ли носи Жани в раницата, може да сте сигурни, че е само най-важното. Годините на неговото присъствие в арт-пейзажа и упоритата му работа и ритмичност в изложбите му ни доказва, че художникът Иван Михайлов-Жани се уповава на умението си да открива малките неща, които правят живота прекрасен и неповторим.

Независимо от кривата на всяко артистично развитие, природата винаги дава глътка въздух и вдъхновение. Жеравна и Мелник са обектите в новата му изложба, а от раницата надничат слънчевите дни, есенната меланхолия и несекващият оптимизъм на Жани.

Изложбата ще се състои на 19 март, от 18:00 часа в Галерия-книжарница София Прес на ул. “Славянска” 29.

Повече за автора:

 

Иван Михайлов-Жани е роден през 1960 г. в София. Завършва Техникума по керамика и стъкло и продължава образованието си в Свободна академия „Жул Паскин”. Завършва  майсторски клас по живопис при проф. Николай Майсторов. От 2001 г. е член на СБХ и участва във всички творчески инициативи на Съюза от 1996 г. до сега.

Осъществил е 20 самостоятелни изложби в галериите: “Макта”, “Крида Арт”, “Ведарт”, “Лоран”, “Арте”, „Нюанс“, галерия-книжарница София Прес (София), както и една самостоятелна – в Париж, Франция. Негови творби са притежание на частни колекции от България, Франция, САЩ, Канада, Австрия, Британия.