Авторът на романтични бестселъри Диего Галдино на турне в България

Италианският писател барист ще гостува в България  с новия си роман „В любовта винаги става така“

По покана на ИК „Кръгозор“ италианският писател барист Диего Галдино ще гостува в България от 19 юни до 23 юни 2019 г.  Той ще се срещне със своите читатели от четири български града – София, Пловдив, Велико Търново и Стара Загора.
„Когато миналата година бяхме в Рим и пихме там сутрешно кафе с Диего, той ни сподели, че българските му читателки, които пътуват до италианската столица, специално намират кафенето му, за да се запознаят с него и да си вземат автограф. Тогава решихме да го поканим в България, за да може много повече от почитателите му да се срещнат с него лично“, разказват издателите му от „Кръгозор“.

 

Диего спечели сърцата на българските читатели още с първия си роман „Сутрешно кафе в Рим“, а продължението му „Вечерно кафе в Рим“ го утвърди пред българската публика като майстор на романтични истории. И двата романа потапят читателя в пленителната атмосфера на малките улички на Вечния град и ухаят  нa eдин oт нaй-oмaгьocвaщитe apoмaти нa cвeта – този нa кaфeтo.

Неслучайно турнето на писателя е под мотото „На чаша кафе с Диего Галдино“. „Проходил съм и съм проговорил сред кафета, израснах, влюбих се сред кафетата, затова мисля, че беше неизбежно да разкажа в първия си роман „Сутрешно кафе в Рим“ моя живот на барист“, споделя Галдино.

Той обаче признава, че всъщност писането е най-голямата му страст. Разпалва я един от романите на Розамунде Пилхер. „Късно започнах да пиша, тъй като бях – и все още съм – читател и не е учудващо, че любимият ми жанр са любовните романи. Писането ми позволява да пътувам и чрез героите си да върша неща, които не бих правил в реалния си живот. То е моето балонче щастие, нещото, с което искам да се занимавам за постоянно в бъдеще“, казва авторът.

С новия си роман „В любовта винаги става така“ Диего Галдино отново ни повежда из Рим, за да ни омагьоса с величествените му сгради и монументи и с прекрасните залези и за да съпреживеем с двама влюбени историята на една трудна и красива любов.

Рим, за да ни омагьоса с величествените му сгради и монументи и с прекрасните залези и за да съпреживеем с двама влюбени историята на една трудна и красива любов.

Ето и пълната програма на срещите му в България:

  • На чаша кафе с италианския писател барист Диего Галдино в София – 20 юни 2019 г. от 18.30 ч., “Greenwich Book Center”,  бул. „Витоша” № 37
  • Вечерно кафе с писателя барист Диего Галдино във Велико Търново – 21 юни 2019 г. от 17.30 ч., РБ „П.Р. Славейков”, ул. „Иванка Ботева” № 2.
  • Сутрешно кафе с писателя барист Диего Галдино в Стара Загора – 22 юни 2019 г. от 11.00 ч. фоайе първи етаж, Регионална Библиотека „Захарий Княжески”, бул. „Руски” № 44.
  • На чаша кафе с писателя барист Диего Галдино в Пловдив – 22 юни 2019 г. от 17.00 ч., книжарница „Хеликон”- център, ул. „Княз Александър I” № 29.

ИК „Кръгозор”, “Аз чета”

Avatar

About Златка Вълканова

View all posts by Златка Вълканова →