В Русе: финал на сезон 2022/23 г. с Opera-Symphony-Rock Kонцерт-спектакъла “CHILDREN IN TIME”!

На 4 август от 20. 30 ч. на сцената на Летния театър, Държавна опера – Русе ще закрие епохално своя творчески сезон 2022/23 година с Opera-Symphony-Rock Kонцерт-спектакъла “CHILDREN IN TIME”!

Русенската опера със своите солисти и оркестър, съвместно с  Рок група “КИКИМОРА“ утвърждават традицията всяка година в началото на жаркия август, да наградят своята публика с горещ Opera-Symphony-Rock концерт-спектакъл!

Музикантите поставят заглавието на програмата, което е силно послание, отправено в дните на изпитания и тревоги, в които живеем. Да, ние сме ДЕЦА НА СВОЕТО ВРЕМЕ и трябва не само да понесем тежестите на битието, но и да бъдем смели да посочим злото, да го назовем с истинското му име и да променим света – всеки до края на силите си.

„Child in Time“ (в буквален превод „Дете във време“) е началото на първия стих от текста на песента на британската хард-рок група „Дийп Пърпъл“ от албума „Deep Purple in Rock“, издаден през 1970 година. Песента е написана от тогавашните членове на групата.

Стиховете говорят за изпитанията на времето, донесло протести и въоръжени конфликти в годините на Студената война. За съжаление днес, половин столетие по-късно, сме принудени отново да се сблъскаме със силата на омразата и ужасите на войната. В песента напълно се разгръщат невероятните певчески способности на Иън Гилън. Мелодията плавно и неусетно преминава от смирен артистичен речитатив до протеста на невъобразими певчески височини. Китаристът Ричи Блекмор се включва с бавно соло, което достига шеметна скорост.

Всички ние сме деца на своето време. То безмилостно оставя белезите на своите предизвикателства в нашите души, в нашите сърца, в нашето съзнание. Често, очаквайки рикошетите от неговите удари, не ни остава нищо друго освен да изкрещим със силата на песента.

 

Диригент: Димитър Косев

 

Рок група “КИКИМОРА” в състав:

Николо Коцев – китари и вокали

Никола Здравков – соло вокал

Николай Тодоров – ударни и вокали

Николай Цветков – бас

Александър Антов – клавишни

 

С участието на солистите на Русенската опера

Даниела Караиванова, Петър Костов и Теодор Петков

 

Концертмайстор – Тамара Лазарова

 

В програмата:

Избрани хитове на легендарните Deep Purple и Rainbow

 

Оркестрации и аранжименти – Николо Коцев

 

Оркестър на Държавна опера – Русе

 

Билети на каса Опера и на

www.ruseopera.com и Grabo.bg