Заповядайте в Русе! На 25 юли от 21 ч. на площада пред Русенската опера – “МУЗИКАТА НА ХОЛИВУД”!

Концертът с музика от най-известните филми е част от фестивала на Община – Русе “Сцена под звездите” 2023!

Киното ни пренася в действителност, в която няма как да попаднем. Киното ни кара да мечтаем, киното събужда нашите блянове за красота, за любов и усещането за щастие. Но какво би било изкуството на киното без музиката?

Палитрата на нашите усещания се изпълва до краен предел и сякаш звездите на летния небосклон заблестяват най-ярко, когато зазвучи филмовата музика. Тогава преживяването става незабравимо!

Солистите и оркестърът на Русенската опера ще допълнят усещанията и ще изострят сетивата на публиката като провокират всеки един от нас с музиката от любимите вечни филми на лятната „Сцена под звездите“.

Защото въздействието на киноизкуството не би било толкова голямо и завладяващо, ако във филмите не присъстваше и музиката!

 

“Музиката на Енио Мориконе от филма “Мисията” е едно невероятно музикално произведение, което само по себе си може да присъства в световната музикална класика!

Такива са всички  музикални творби от филмовата съкровищница, които ще чуят русенци в концерта “Музиката на Холивуд” – сподели маестро Владимир Бошнаков, който ще дирижира хора и оркестъра на Държавна опера – Русе!

 

В концерта ще вземат участие и любимите солистки на Русенската опера Глория Пенчева и Даниела Караиванова.

 

Билети на каса Опера и на

www.ruseopera.com