Излезе от печат „Суперживот“ – една книга за петте фактора или петте жизнени сили

Излезе от печат „Суперживот“ – една книга за петте фактора или петте жизнени сили, които влияят пряко върху здравето ни и определят начина, по който се чувстваме: хранене, хидратация, оксигенация, алкализация, детоксикация.

Суперживот“ (превод: Константин Цанков, 368 стр., цена: 24 лв.) ни показва как храненето предимно с растителни продукти, чистата вода, богатият на кислород въздух, редовните упражнения и собствените ни органи могат да ни поддържат в съвършено здраве без болести, без лекари, без лекарства. Обиколил буквално цялата Земя в търсене на суперхрани, авторът Дарин Олиън включва в книгата си списъци с най-здравословните храни, както и 10-дневен план с 4-степенно дневно меню, оставяйки на читателя сам да избере какво да приеме и какво да добави съобразно своите възможности и средата, в която живее.

Медицинският свят се е организирал по специалности – един лекар лекува мозъка, друг – краката или сърцето, или ендокринната система, като всеки от тях се подчинява на определени правила и разпоредби. Но същите вътрешни състояния, които влияят на мозъка ни, засягат и стъпалата, кожата, гениталиите и ставите ни. Вътрешната среда, която създаваме, е идентична за черния ни дроб, имунната ни система, стомаха ни и очните ни ябълки. Ние сме съставени от около 70 трилиона клетки и всички те имат едни и същи основни нужди. Тази книга показва как можем да ги задоволим.

Ловецът на суперхрани Дарин Олиън (р. 1970 г.) е роден в Минесота, живее в Малибу, учил е физиология и психология, жени се и се развежда с актрисата Елайза Куп, нарича себе си „уелнес експерт“, произнася името си „Дарин Олийн“, активно пише в социалните мрежи, където има милиони последователи, поддържа собствен подкаст „Шоуто на Дарин“, копродуцира заедно със Зак Ефрон документалната серия „На Земята“, излъчвана по „Нетфликс“, произвежда и продава диетични хранителни добавки и е напълно, изцяло, абсолютно, до маниакалност отдаден на каузата на суперживота.