Коледна благотворителна акция в Община Челопеч

В помощ на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната към СБАЛ по Детски болести „Проф. д-р Иван Митев“ в гр. София.

Коледните празници обикновено са онова време от годината, когато хората отварят сърцата си и даряват част от поминъка си на нуждаещите си. Именно в този дух през декември се реализират множество събития от развлекателен и културен характер по инициатива на инж. Кесяков – кмет на Челопеч. Събраните средства ще бъдат насочени към Клиниката по ендокринология и болести на обмяната към СБАЛ по Детски болести „Проф. д-р Иван Митев“ в гр. София.

Празничната програма стартира на 1 декември на площад „Освобождение“ в Челопеч, когато бяха запалени коледните светлини. Специален гост на събитието бяха звездата Орлин Павлов и танцьорките от балет „Нова“.

На 9 декември се проведе спортният празник „Спортист на Челопеч“, а на 16 декември децата написаха своите писма до Дядо Коледа. В същия ден се проведе и Коледното тийн парти.

 

На 21 декември предстои Коледният благотворителен концерт на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, който започва в 18 ч. на площад „Освобождение“. На следващия ден ще бъде открита и ледената пързалка на Челопеч в двора на училището, а на 23 декември ще се състои още един благотворителен концерт – с участието на състави от НЧ „Труд и постоянство 1901“.

В самата Коледа – 25 декември, жителите ще могат да се насладят на инициативата „Коледна мания в Челопеч“, а на следващия ден и на арт базар и изложба, а също така и на благотворителен концерт на ВГ „Средногорски звън“ с гост-изпълнители от с. Мирково. Коледната програма ще завърши на 27 декември, когато на пл. „Освобождение“ ще се проведат благотворителен кулинарен търг и благотворителен концерт със специален гост – поп-фолк звездата Райна.

За събитията с вход ще се заплаща символична сума от 2 лева, които ще бъдат насочени за подпомагане дейността на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната към СБАЛ по Детски болести “Проф. д-р Иван Митев“.

………….

СБАЛ по Детски болести „Проф. Д-р Иван Митев“ е една от малкото специализирани детски болници в страната, но заведението се нуждае от средства, за да продължи да функционира нормално, да обнови материалната си база и да лекува децата на България. Община Челопеч, начело с кмета инж. Алекси Кесяков, прие присърце каузата на детската болница и ще положи усилия, за да подпомогне дейността ѝ.

………….

Инж. Алекси Кесяков стартира своя шести мандат като кмет на Община Челопеч. Пред БНР той отчете, че за последните 20 години са извършени множество позитивни дела за благополучието на населеното място.

„Гордея се, че успяхме да превърнем Община Челопеч в едно приветливо място, желано от много хора като място на живеене, техен дом. Има голям интерес към нашето селище, което подсказва, че сме се справили“, сподели пред БНР инж. Алекси Кесяков.

Относно предстоящите Коледни празници инж. Кесяков сподели: „Всяка седмица ще имаме интересни събития, като сме се опитали да направим програмата така, че да бъде привлекателна за всички – от най-малките до най-възрастните“.