Оперетен гала концерт-спектакъл “На гости в Малката Виена”

На 30 юни, петък, от 20.30 часа Държавна опера – Русе – кани вярната си публика “НА ГОСТИ В МАЛКАТА ВИЕНА”!

Оперетният гала концерт-спектакъл ще се състои на площада пред Операта и е част от Фестивала, организиран с финансовата подкрепа на Община Русе “Сцена под звездите” 2023, в който се включват също Драматичен театър “Сава Огнянов” и Държавен куклен театър- Русе.

По сценарий и режисура на звездата на оперетата АЛЕКСАНДЪР МУТАФЧИЙСКИ ще бъде представен един спектакъл от най-изисканата и аристократична музика, звучала преди почти от две столетия във виенските салони!

Тя ще бъде пренесена от брилянтните инструменталисти и певци на Русенската опера в Русе – градът, наричан още в миналото „Малката Виена“. Музиката на Голямата Виена и днес вибрира с настроението на онези отминали времена, когато любовта и радостта от прелестите на живота просветляваха съзнанието и радваха всяко сърце със своето откровение. Сякаш преплували през деликатните вълни на Дунава днес тези прелестни усещания отново ще бъдат предадени от музикантите на Малката Виена и споделени с всички почитатели на изкуството на Русенската опера!

Диригент ще бъде Димитър Косев.

Хореографията е на Весела Василева. Спектакълът е със специалното участие Александър Мутафчийски!

На сцената ще се насладим и на солистите на Държавна опера – Русе Даниела Караиванова, Теодора Чукурска, Нели Петкова, Владислава Гарвалова, Глория Пенчева, Петя Цонева, Борис Луков, Петър Костов, Иван Пенчев, Добромир Момеков, Стоян Стоянджов, както и на хора, балета и оркестъра  на Държавна опера – Русе!

Билети на каса Опера и на

www.ruseopera.com