Осми Коледен благотворителен базар „Деца даряват на деца 2023“

Традиционният благотворителен базар „Деца даряват на деца“, организиран от Столична библиотека, НЧ „Бели брези – 2007“ и ЦДГ „Брезичка“ се провежда за осми пореден път. На базара са представени оригинални коледни сувенири и картички, изработени от децата от ЦДГ „Брезичка“, на символичната цена от 2 лева. Със събраните средства се закупуват специализирани игри и пособия за деца със специфични образователни нужди.

 

Тази година към Осмата Коледна благотворителна кампания се присъедини и театър „Възраждане“. На 11 декември т.г. от 10:00 ч. театърът ще представи за децата от ЦДГ „Брезичка“ безплатно благотворително представление „Подаръци за дядо Коледа“. Спектакълът, адаптация по книгата „Елхата“ на финландската писателка Туве Марика Янсон, е интерактивно представление с много танци, игри и фокуси.

След представлението с кратка литературно-музикална програма в Мраморното фоайе на библиотеката ще бъде официално открит Коледния благотворителен базар „Деца даряват на деца 2023“. В мраморното фоайе посетителите на Столична библиотека могат да разгледат и изложбата с постери „Рождественски икони“. Експозицията представя икони от различни български иконописни школи, вдъхновени от най-светлия християнски празник – Рождество Христово, и са малка извадка от богатата колекция от ценни графични издания на Столична библиотека.

Базарът и изложбата са отворени за посетители от 7 до 31 декември т.г

Каним всички граждани и гости на столицата да посетят благотворителния базар „Деца даряват на деца 2023“ и да закупят атрактивен Коледен сувенир, като така се включат в благородната традиционна дарителска кауза.

Споделете празничните рождественски инициативи на Столична библиотека!