„ПЪТУВАНЕ В МУЗИКАТА“: Класиката се превръща в модерна музика и модерната музика – в класика

Формация “ГеоМарЧаЛо” ще отпразнува своя 5-годишнина на сцена под звездите на 25 юли (вторник) на Sofia Summer Fest в Южен парк II от 20:00 ч., заедно със специален гост.

Главните действащи лица в това дългоочаквано събитие са Чавдар Вълков – цигулка, Лора Табакова – виолончело и Георги Милтиядов – пиано. За големия концерт с оркестъра на Плевенска филхармония в София, очаквайте на сцената разказвачът на музикалната приказка Камен Воденичаров. Той ще преведе публиката през различни епохи с музика от целия свят, произведения от Шопен, Дворжак, меломаните ще чуят „Либертанго” от Пиацола, Shape of my hart, Smooth criminal, Лара Фабиан, емблематичния „Кашмир” на Лед Цепелин за симфоничен оркестър и солисти. Изключително зареждащо и емоционално събитие за лятото със забележителна програма.

Проект по идея на Чавдар Вълков – концертмайстор на Плевенска филхармония, който прави възможно да се срещнат поп и рок музиката с класиката в симфонично изпълнение. Камен Воденичаров е разказвачът на музикалната история през различните стилове, континенти и композитори. Един истински красив, приятен и завладяващ концерт, който ще ви отведе и до 90 – те в България, с музика и на Ку-ку бенд.

Един проект на ГеоМарЧаЛо, в който класиката се превръща в модерна музика и модерната музика – в класика. Автор на аранжиментите на произведенията е талантливия и продуктивен млад композитор Георги Милтиядов.

Събитието е част от празничния творчески сезон на Плевенската филхармония по повод 70-годишнината от нейното създаване.

Билети ще намерите на касите на зала „България“, билетен център НДК, на място и онлайн https://www.eventim.bg/bg/bileti/formaciya-geomarchalo-kamen-vodenicharov-sofiya-sofia-summer-fest-613804/event.html?fbclid=IwAR3tUr8vPhJHeEPWjOwnKh0H2qHb_i3r-MzdsbEy-VSJ2aAV2kS0UtOywfQ